11 d’octubre 2013

‘El Diccionario’, una obra sobre l’amor al llenguatge i a la llibertat




publicat per
www.capgros.com
11 octubre de 2013

El Teatre Monumental acull aquesta divendres l'obra protagonitzada per Vicky Peña i basada en la vida de Maria Moliner

Divendres, dia 11. A les 9 del vespre al Teatre Monumental

L’escriptor Gabriel García Marquez va escriure l’any 1981 que Maria Moliner va fer una proesa amb molts pocs precedents: “Va escriure sola, a casa seva, amb la seva pròpia mà, el diccionari més complet, més útil i més divertit de la llengua castellana”. Vicky Peña encarna a Maria Moliner en l’obra ‘El Diccionario’ de Manuel Calzada i dirigida per José Carlos Plaza, que es podrà veure aquest divendres dia 11, al teatre Monumental.

Calzada explica que ‘El Diccionario’ tracta sobre la vida de Maria Moliner i “sobre l’amor al llenguatge i a la llibertat, i el compromís d’una dona en un moment difícil amb el seu poble, amb el seu temps i amb ella mateixa”. L’obra comença amb Maria Moliner quan rep una “molt mala notícia” i és que te una malaltia que “pot derivar en la pèrdua de la memòria”. “Ella d’alguna forma comença a recordar i perdre simultàniament moments de la seva vida que són significatius”, explica Manuel Calzada. A més de tractar sobre la vida de Moliner, l’obra fa referència al seu compromís en un temps, en el seu poble i sobre ella mateixa. Calzada afirma també parla d’un moment molt dur de la història d’Espanya i de la història personal de Moliner com pot ser el final de la seva vida.

Vicky Peña es va enamorar de l’obra i ha destacat que ‘El Diccionario’ té “un batec dramàtic, argumental i teatral” que li “va posar en sintonia amb l’obra perquè retrata una persona que ha descobert i que li va commoure veritablement”.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...