29 de març 2019

Romeus i Julietes al centre de la ciutat per celebrar el Dia Mundial del Teatre



El 27 de març és, des de 1962, el Dia Mundial del Teatre. A nivell internacional, la comunitat teatral ressalta i posa de manifest aquesta branca de les arts escèniques. A Mataró, l’Aula de teatre també celebrarà dissabte aquest dia i ho farà amb una representació a llarg de la riera titulada Ai, l’amor!. Durant aquesta acció de teatre de carrer, 15 Julietes sortiran del pati de la Presó i 15 Romeus de la plaça de Santa Anna i hi involucraran els vianants per, com diu Jèssica Pérez, professora de l’aula de teatre, transmetre la seva màgia a tothom.

Enguany, el manifest comú que es llegirà a nivell mundial és obra del dramaturg i pedagog Carlos Celdrán, un director d’escena cubà que defineix el teatre com els instants de pura felicitat efímera que permeten deixar enrere les màscares i la por a ser un mateix. L’encarregada de llegir aquest text a Mataró serà Teresa Almar, una mataronina molt vinculada a aquest món. Des de dins, amb la perspectiva d’una escola que forma amants del teatre des de ben petits, Cristina Navarro, la directora de l’Aula de teatre, celebra que el major volum d’alumnes siguin els adolescents i els joves.

Dissabte també s’hi sumaran a la celebració alumnes de la Sala Cabanyes, de la companyia de teatre amateur El Tramvia i de la Vocalia de dones de l’Associació de Veïns Pla d’en Boet. D’altra banda, diumenge a les 19h al Teatre Monumental es representarà Mundo Obrero, d’Alberto San Juan.

+ info
mataroaudiovisual.cat

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...