01 de juny 2011

‘Un violinista a la teulada’ de Sala Cabanyes



Un dels grans clàssics de Broadway ‘Un violinista a la teulada‘ posarà el punt i final a la temporada de la Sala Cabanyes. L’obra de fires d’aquest 2011 és una adaptació al català feta pels propis directors del muntatge del text original de Joseph Stein. Sota la direcció de Joan Peran i la direcció musical de Genís Mayola, aquest clàssic del teatre reviu a l’escenari mataroní.
Musical

L’espectacle musical se centra en la metàfora del violinista sobre la teulada per referir-se als equilibris que planteja la convivència de la tradició i els nous costums. La història es basa en un pare de família jueu a la Ucraïna entre els segles XIX i XX que es debat entre la tradició del seu poble i l’adaptació de la família als nous temps, tot emmarcat en un moment de crisi a l’imperi rus, quan es gestava la revolució bolxevic. Un argument que, segons els mateixos directors, en qualsevol moment pot recuperar la vigència i precisament per això, pretén fer reflexionar sobre la integració, la solidaritat, el respecte cap a les tradicions i cap al progrés.
Veus en directe

L’apartat musical combina música enregistrada amb les veus dels actors en directe. Des de la direcció s’ha optat per fer ús de les bases musicals gravades per una orquestra d’una cinquantena d’instruments que aporta una gran riquesa sonora al conjunt musical. Unes bases que han estat arranjades pel director musical, Genís Mayola, i que es combinen amb les lletres cantades en directe pels intèrprets.
Més de 120 persones formen part de l’engranatge del Violinista. Una cinquantena de treballadors al servei de la tècnica i una setantena d’actors i actrius. L’equip al complet s’encarrega de situar l’espectador a l’Ucraïna dels segles XIX i XX. Per traslladar l’obra a un ambient religiós jueu i de l‘època, la direcció ha comptat amb l’assessorament de la Universitat de Girona, el Museu d’Història dels Jueus de Girona, etnomusicòlegs, historiadors i lingüistes per poder ser fidels als detalls dels ritus religiosos.

Representacions
Dissabte, 4 de juny, a les 21,30h
Diumenge, 5 de juny, a les 18:30h.
Dissabte, 11 de juny, a les 21:30h.
Diumenge, 12 de juny, a les 18:30h.
Dilluns, 13 de juny, a les 18:30h.
Dissabte, 18 de juny, a les 21:30h.
Diumenge, 19 de juny, a les 18:30h.

publicat per
http://diarimaresme.com
30 de maig de 2011

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...