25 de juny 2011

Cinc propostes arriben a la final del Premi Unnim de Teatre



El Premi Unnim de Teatre tancarà aquesta edició el proper diumenge 26 de juny, a les 8 del vespre. L’entorn del premi ha canviat substancialment aquest any, ja que s’ha obert a companyies internacionals i també a les professionals, a més de les amateurs. Continua sent el concurs econòmicament més ben dotat de les arts escèniques catalanes.

Premi Unnim de Teatre
El director del Premi Unnim de Teatre, Joan Roura, explica que la gala no serà gaire diferent, però sí que la ubicació varia, ja que el lliurament de premis es farà a l’Auditori Teatre de Calldetenes. Anteriorment les obres es representaven en diferents escenaris d’Osona, amb la voluntat d’obrir-ho a tota la comarca, però s’ha vist que és més just per a les companyies que es centralitzi en un lloc. Roura també ha fet una reflexió sobre la manca d’escenaris a Manlleu, on l’any passat es va construir una carpa a la zona esportiva per commemorar els 10 anys.

Segons Roura, el pont de Sant Joan els pot restar una mica de capacitat de convocatòria, ja que el cap de setmana llarg fa que molta gent marxi a la platja. Tot i així, es preveu que el teatre de Calldetenes estarà ple per a la gala, que presidirà el conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

A la final hi ha arribat 5 de les 125 propostes que es van presentar. Són Operetta, del Cor de teatre de Banyoles, La marca preferida de las hermanas Clawsmann, de Tarantana, Barcelona, Flirt, de guillem Albà & Always Drinking Marxing Band, de Vilanova i la Geltrú, El rap de lady M. De projecte Baca, Barcelona i el mar Menor, de Los Corderos, de Castelló de la Plana. Segons Roura, obres d’altíssima qualitat, que indiquen que en moments de crisi "les companyies fan córrer la imaginació i la creativitat no s’esgota".

El cap de setmana passat, la zona de Dalt Vila de Manlleu es va transformar en l’escenari de múltiples disciplines artístiques. El principal atractiu van tornar a ser una vintena d’estàtues humanes, i també hi va haver animació de carrer amb la Riverter Dixieland i titelles. Joan Roura feia una crida a l’Ajuntament de Manlleu per tal que "potenciï espais com el de Dalt Vila".

publicat per
www.lamalla.cat
25 de juny de 2011

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...