01 de juliol 2012

Crosses en dansa




Marie Chouinard s'estrena a Barcelona amb una original coreografia

Crosses, bastons, arnesos... en dansa. Amb una impressionant perícia, se'n serveixen els virtuosos ballarins de Marie Chouinard en la seva estrena a Barcelona, dins del programa del Grec. La insòlita i complexa proposta -de difícil títol també: bODY_rEMIX/ gOLDBERG_vARIATIONS- es presenta (des d'avui fins dimecres) al Mercat de les Flors. Aquesta és la primera vegada que la prestigiosa i innovadora companyia canadenca trepitja un escenari barceloní, i ho fa ni més ni menys que amb crosses. Un pas més en la invenció d'aquests universos propis i singulars que caracteritzen el treball de Marie Chouinard.

VERSIÓ DE GLENN GOULD
La premiada coreògrafa va concebre aquesta peça a partir de la versió del pianista canadenc Glenn Gould de Les variacions Goldberg de Bach. «Vaig voler fer una espècie de remix dels cossos dels ballarins mitjançant l'ús de diferents suports». També li va demanar al compositor Louis Dufort que proposés variacions sobre les variacions de Gould i s'hi va afegir una reinterpretació de les paraules del pianista en una entrevista radiofònica.

En la seva profunda exploració del cos com a vehicle d'art, Chouinard ha trobat aquesta vegada una nova expressivitat incorporant aquests elements que la desena de ballarins posen en dansa amb extrema habilitat. El director del Grec, Ramon Simó, explica que la creació de la prestigiosa creadora està basada en una «altíssima exigència tècnica, amb un nivell d'execució i interpretació molt difícil, gairebé presocràtic en el sentit de creure que l'ànima és al cos». També subratlla la poètica d'algunes de les seqüències, com quan una de les artistes balla de puntes sobre les mans de la resta.

Establerta a Mont-real des del 2007, Marie Chouinard va presentar la seva primera peça, Cristallisation, l'any 1978, a la qual van seguir 30 solos (entre ells els aclamats Marie Chien Noir, STAB i Afternoon of a Faun), uns treballs ja marcats pel segell d'originalitat que l'ha acompanyat durant la seva llarga i aplaudida trajectòria.

Mercat de les Flors
Del 2 al 4 de juliol


publicat per
Imma Fernández
foto : Marie Chouinard
2 de juliol de 2012 

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...