20 de juliol 2014

Shakespeare al parc




publicat per
www.elperiodico.cat
18 de juliol de 2014

La companyia Parking Shakespeare porta l'insigne dramaturg anglès al parc de l'Estació del Nord amb 15 representacions gratuïtes de 'Molt soroll per res'.

Parking Shakespeare és una companyia de teatre poc corrent. Va néixer el 2009 a partir d'una idea de fons: el costum anglosaxó de representar les obres de William Shakespeare en parcs públics. Des d'aleshores, cada estiu han ofert una peça teatral del dramaturg anglès a l'aire lliure i amb entrada gratuïta. Aquest 2014 no podia ser menys. Torna amb Molt soroll per res, que representarà cada tarda, fins al 3 d'agost (23 i 30 de juliol no hi ha funció) al parc de l'Estació del Nord.

La companyia va estrenar ahir el nou muntatge, que dirigeix Israel Solà i compta amb gairebé una dotzena d'actors: Òscar Bosch, Mireia Cirera, Ester Cort, Adrià Díaz, José Pedro García Balada, Pep Garcia-Pascual, Carles Gilabert, Ferran Herrera, Ariadna Matas, Santi Monreal i Ricard Sadurní.

Sobre ells recau el protagonisme de la proposta, que no es basa en grans escenografies, ni en sofisticats equips de so i de llums. «El nostre espectacle es basa en l'enginy dels diàlegs i la comicitat de les situacions», explica Solà en la presentació de l'obra.


La trama de la història gira al voltant de l'amor i els rols de la parella. És estiu, fa calor, sona la música i els seus personatges, habitants de la petita ciutat de Messina, es debaten entre els seus sentiments i el què diran. Hi ha equívocs, seducció, enginy, humor, cançons i molt soroll de ritmes i percussions. L'objectiu: «Fer d'aquest Molt soroll per res una festa teatral que ens acosti a l'essència de Shakespeare», conclou Israel Solà.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...