07 de desembre 2017

El Fortuny es vol obrir a nous públics



El teatre reusenc oferirà més d’una vintena d’espectacles en el primer semestre del 2018
S’ha programat música, teatre i dansa

Una programació “eclèctica i variada” per atreure tot tipus de públics. Aquesta és l’estratègia que el Teatre Fortuny de Reus ha seguit a l’hora de planificar el menú d’espectacles per al primer semestre del 2018, que inclou noms com els de Mario Gas i el seu Calígula (26 de gener), Emilio Gutiérrez Caba al capdavant de Después del ensayo (23 de febrer) o el Frankenstein liderat per Àngel Llàcer i Joel Joan (21 d’abril). A banda, un dels grans atractius del cartell és David Bustamante, que actuarà a la capital del Baix Camp el 23 de març. “És un punt d’inflexió en la nostra programació, perquè el que volem és obrir-nos a tot tipus d’audiències, a públics més amplis”, va assenyalar ahir el director del consorci del teatre reusenc, Josep Margalef. L’òpera, la dansa i el cicle Grans mestres també seran protagonistes de l’activitat cultural de les pròximes setmanes.

Durant l’acte de presentació dels espectacles previstos, el batlle de la ciutat, Carles Pellicer, va mostrar la seva satisfacció per la programació d’enguany al Fortuny, marcada per la capitalitat cultural. “Crec que l’hem encertada i que hem posat de manifest la gran qualitat dels nostres teatres”, va assenyalar. Les dades del consorci, en aquest sentit, indiquen que l’ocupació mitjana de la sala és “d’entre un 81 i un 82%”, molt similar a la registrada el 2016. Per superar-se, el Fortuny ha planificat 23 espectacles entre els mesos de gener i juny del 2018, amb una proposta inaugural, Opera diva (16 de gener), amb la filharmònica de Novossibirsk i la soprano Ekaterina Lekhina. Un dels plats forts del passat Festival Grec, Calígula, aterrarà a Reus el 26 de gener a les nou del vespre. Amb direcció de Mario Gas i Pablo Derqui com a gran estrella. Después del ensayo, amb el veterà Emilio Gutiérrez Caba com a referent a l’elenc, s’estrenarà al Fortuny i al país el 23 de febrer. Quatre dies més tard es presentarà Don Carlo, de Verdi, amb el suport de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell. Ja al març (dia 16), alguns dels grans noms de la interpretació pujaran a l’escenari del Fortuny amb les Bodas de sangre de Lorca. Nora Navas, Clara Segura i Pau Roca són alguns dels protagonistes d’aquesta nova revisió d’un clàssic que “ha estat una peça fonamental del passat Grec”, tal com s’hi va referir Margalef. Per “mantenir la línia estratègica d’oferir grans espectacles”, el consorci ha tancat també la presència d’Àngel Llàcer i Joel Joan a Reus amb l’espectacle Frankenstein, el 21 d’abril. Els preus dels abonaments es mantenen respecte als d’enguany, i es poden adquirir a partir de 56 euros.

LA XIFRA
82%
d’ocupació mitjana han tingut els espectacles programats enguany al Fortuny, segons el consorci.

Publicat per
Clara Segura serà al Fortuny el març del 2018 Foto: AJ. DE REUS.
M. BUSQUETS/ REUSDIGITAL – REUS
http://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/1292718-el-fortuny-es-vol-obrir-a-nous-publics.html

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...