29 de desembre 2017

El TNC programa una de les comèdies immortals de Lope de Vega



Fins al 7 de gener, i sota la direcció d'Helena Pimenta, podrem recuperar un clàssic del teatre espanyol del Segle d’Or, ‘El perro del hortelano’

En el refrany castellà, el perro del hortelano és aquell que no menja ni tampoc deixa menjar els altres. És una expressió, popular des de temps medievals, que qualifica aquelles persones possessives i carregades de dubtes que, a la vegada que no prenen cap decisió, impedeixen que els altres en prenguin. Al cap i a la fi, retrata una cosa molt humana: no saber exercir la llibertat, i evitar que l’exerceixin els altres. I per això Lope de Vega va decidir titular una de les seves comèdies més famoses El perro del hortelano, perquè tracta sobre una relació amorosa tòxica entre la comtessa Diana i el seu secretari Teodoro, en la qual ella pren la iniciativa però sempre avorta qualsevol resolució o culminació del plaer. Al final, ni menja ni deixa menjar, perquè hi ha convencions socials i egoismes que impedeixen un exercici normal de la llibertat. La nova producció d’aquest clàssic es podrà veure al Teatre Nacional de Catalunya entre el 14 de desembre i el 7 de gener.

Podrem veure aquesta producció en la versió adaptada per Álvaro Tato a partir de l’original del 1618 i sota la direcció d’Helena Pimenta per a la Companía Nacional de Teatro Clásico, que comptarà amb actors com Rafa Castejón, Joaquín Notario, Marta Poveda, Álvaro de Juan i Óscar Zafra. Aquestes són oportunitats que cal aprofitar, ja que el teatre clàssic espanyol és un art d’una dimensió gegantina, però moltes vegades oblidat pel públic actual, tot i bona part de la seva vigència i el seu poder de comunicació. Una comèdia immortal.

Trobaràs més informació al web del TNC, on podràs reservar les teves entrades.

Del 14 Desembre 2017 al 7 Gener 2018
Horaris
Del 14 de desembre al 7 de gener. De dimecres a diumenge, a les 19 h (dimecres), a les 20 h (de dijous a dissabte) i a les 18 h (diumenge)
Teatre Nacional de Catalunya
Informació
Entre 14 i 28 €

Publicat per

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...