22 de maig 2020

FiraTàrrega ajorna el teatre al 2021

 

Només manté una agenda d'activitats per a professionals el 9 i 10 de setembre en format 'online' || Crea un circuit itinerant per exhibir espectacles de carrer durant l'any que ve

La Industrial Teatral, una de les companyies del programa ‘Suport a la Creació’ de FiraTàrrega.

Tàrrega haurà d’esperar a l’any que ve per commemorar com es mereix la 40a Fira de Teatre al Carrer, ja que la crisi sanitària del coronavirus ha obligat l’organització a traslladar aquesta edició d’aniversari, que estava prevista entre el 10 i el 13 de setembre, a l’any 2021. D’aquesta manera, la gran mostra d’arts de carrer en viu, l’esdeveniment cultural més rellevant que s’organitza cada any a Ponent, deixarà en aquesta ocasió buits els carrers i places de la capital de l’Urgell. Així ho van anunciar ahir l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, i la directora artística del certamen, Anna Giribet, en una videoconferència juntament amb altres representants de l’organització.

Tanmateix, FiraTàrrega tindrà al setembre un component virtual, almenys en el seu vessant de trobada de professionals i programadors d’espectacles. En aquest sentit, Pijuan va afirmar que “l’essència de la fira és completament oposada a les directrius de les autoritats sanitàries, per la qual cosa era necessari adaptar-la”. I aquesta adaptació es traduirà en una llotja virtual: un programa de reunions, presentacions i ponències online només per a professionals els dies 9 i 10 de setembre, centrat a crear dinàmiques de mercat en l’àmbit català, estatal i internacional.

El sector de bars i restaurants, dels més perjudicats per l’anul·lació de la fira

Pel que fa al teatre presencial, el certamen s’adaptarà a les circumstàncies i impulsarà el denominat Circuit FiraTàrrega, un esdeveniment itinerant per tot el territori d’espectacles de carrer, que es durà a terme entre el gener i el setembre del proper 2021. A falta d’una major concreció durant els propers mesos, Giribet va explicar que “el circuit oferirà entre quaranta i cinquanta exhibicions de 20 o 25 projectes, un 70% de carrer i un 30% de sala, a càrrec, entre altres, d’onze companyies del programa de Suport a la Creació que tenien previst estrenar espectacle en l’edició de FiraTàrrega d’aquest setembre vinent”.

Giribet va afegir que “Tàrrega tindrà un pes especial en aquest circuit, amb propostes a la festa major del maig, als festivals Embarrat i Paupaterres o a la programació estable de teatre de la ciutat”.

 

+ info – publicat per


Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...