01 de maig 2020

El teatre és també una necessitat bàsica | Aprofitem el confinament per revisar-nos!




Aquests dies de confinament on l'important és cuidar-nos i posar la vida al centre ens adonem més que mai de la importància que té la cultura per a la nostra subsistència. Què faríem sense llibres, cinema, poemes...? I sense aquelles persones que es dediquen a que tot això sigui possible: artistes, llibreters, personal de sales de teatre i concerts...?

Arran d'aquesta crisi socio--sanitària hem posat damunt la taula que la cultura és un bé de primera necessitat però la realitat és que ja ho sabíem i portem molts anys treballant en aquest sentit. Des del Tantarantana estem treballant des de casa però tenim moltes ganes de tornar a obrir les portes, trobar-nos al hall, saludar-nos, xerrar, entrar a la sala amb la llum tènue, asseure'ns i escoltar el "cric-cric" de les velles butaques blaves mentre ens acomodem, que el Jordi, l'Ingrid o el Joan apaguin el llum de sala i que comenci la funció.

I parlant de funcions! Si no estiguéssim confinats aviat viatjaríem a Madrid, al teatre Conde Duque, amb el projecte comunitari PI(È)CE i el seu darrer espectacle: OI NÉOI (ELS NOUS), que vam presentar en la darrera edició del Festival Grec de Barcelona. Com no podrem ser a Madrid ens sembla un homenatge bonic compartir dos dels espectacles que hem presentat al llarg d'aquests 8 anys de vida. PI(È)CE és un projecte intergeneracional i intercultural que acosta als escenaris persones migrades de l'aula d'acollida dels instituts Milà i Fontanals i Consell de cent i un grup de gent gran del barri del Raval i Poblesec.

+ info – publicat per

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...