01 de febrer 2010

El musical ‘La Maternitat d’Elna’ es representarà a Sala Cabañes


www.capgros.com 21 de gener de 2010

L’obra basada en el llibre de la historiadora Assumpta Montellà arribarà a la sala el 12 de febrer gràcies a la col•laboració de diverses entitats
Presentació del muntatge
per V. B.
fotos V.B.

Una llarga llista d’entitats de diversos àmbits de la ciutat han sumat esforços per portar l’obra de teatre La Maternitat d’Elna a la sala Cabañes, el proper 12 de febrer. El muntatge, basat en el llibre del mateix títol de la historiadora mataronina Assumpta Montellà, està produït per la companyia Porjecte Galilei i Fortià Viñas i en format de musical dona veu als testimonis recollits per Montellà de les dones embarassades que van trobar refugi durant l’exili a la casa d’Elna impulsada per la suïssa Elisabeth Eidenbenz. Representants d’aquestes entitats, encapçalats per nombrosos representants del PSC i les JSC de Mataró (que han col•laborat activament per portar l’obra a Mataró) i acompanyats per la pròpia Montellà, van presentar la iniciativa dilluns passat al local de La Peixateria.

L’obra està protagonitzada per l’actriu i cantant Rosa Galindo, acompanyada de Luc-Olivier Sánchez al piano, i compta amb el suport de Memorial Democràtic. Se situa en ple drama de l’exili, quan una jove anònima va llugiar per salvar les dones embarassades d’haver de patir el part en les pèssimes condicions higièniques, alimentàries i de salut dels camps de refugiats francesos, com el d’Argelers. Una història que porta a escena partint dels textos de Montellà i de cançons majoritàriament catalanes i franceses de diversos autors i estils, de caire popular i també culte, amb peces de Debussy, Edith Piaf, Eric Satie, Béla Bartok, Frederic Mompou o populars catalanes com El deembre congelat o El noi de la mare.

Montellà va explicar en la presentació d’aquesta iniciativa que en un primer moment no va veure clar que el seu llibre pogués ser adaptat al teatre musical. “Però quan la vaig veure a l’escenari vaig quedar profundament emocionada”, va destacar. Segons ella, l’obra mostra “una sensibilitat exquisida”. Montellà va anunciar que el dia 12, després de la representació, hi haurà un col•loqui entre els espectadors, els responsables de l’obra i la pròpia autora.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...