09 de setembre 2014

El FITAG tanca la catorzena edició augmentant el públic a tots els espais del festival



publicat per
6 de setembre de 2014
FeM Girona

El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) ha fet un balanç molt positiu de la seva 14ena edició, que es va tancar dissabte amb un augment de l’assistència de públic a tots els espais respecte de les edicions anteriors. Segons els organitzadors, el festival ha rebut més de 7.500 espectadors i hi han participat 250 actors de les comarques gironines, sense tenir en compte els muntatges que s’han vist a sis pobles gironins dins el projecte FITAG als Municipis.
Segons les dades fetes públiques avui pels organitzadors, tots els espectacles del FITAG han assolit una mitjana mínima del 60% d’ocupació. Destaquen els plens absoluts en les estrenes al Teatre Municipal, la Sala la Planeta, el Centre cívic Barri Vell i en algunes funcions al Pati de les Magnòlies i el de la Casa de Cultura. Els espectacles gratuïts han registrat llargues cues, i els de pagament han augmentat la venda d’entrades un 10%. Pel que fa al FITAG als Municipis, també han augmentat les mitjanes d’ocupació en totes les funcions i les estrenes de “Metro” a Figueres i “La historia de una locura” a Lloret de Mar van omplir els respectius teatres.
Una de les propostes amb més bona acollida de l’edició d’enguany del FITAG ha estat el Microteatre, que s’ha ubicat al Museu del Cinema i on més de 500 espectadors han pogut veure petites obres d’un grup d’actors i actrius de les comarques gironines. També el petit FITAG, dedicat als més menuts, i el FITAG El Galliner, amb alumnes d’aquesta escola teatral, han omplert les sales cada dia.
De cara a la propera edició del FITAG, en què se celebraran 15 anys, els organitzadors ja han anunciat que s’han establert noves línies de treball i de col·laboració amb companyies visitants que podrien desembocar en coproduccions internacionals.

Compartir !

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...