07 de setembre 2014

La Xacona i el Rigodó ara fan el Ball Rodó



publicat per
5 de setembre de 2014

De Xuriach
Dins els actes del Tricentenari

La companyia Xuriach presenta un espectacle familiar per explicar l’impacte del 1714 en la cultura de la dansa a casa nostra.
L'espectacle mostra com les danses que es ballaven fins a principis del segle XVIII van conviure durant uns anys amb els nous repertoris provinents de França. La desfeta de la guerra, però, va accelerar la substitució de l’estil vell pel nou, sobretot als “saraos” dels salons aristocràtics.
”Quan aprendrem el minuet?” és l’eterna pregunta que la impacient Xacona fa al seu mestre, el senyor Rigodó. Ella és curiosa i ho vol saber tot. Cada dissabte al vespre va a rebre lliçó de dansa. No se’n perd ni una. El mestre Rigodó és seriós, meticulós i escrupolós, i primer li vol ensenyar a florejar com ho fa la gent de Barcelona amb les seves follies, les pavanes, els villanos, la sardana.... Vol que vagi agafant agilitat i destresa, i força també, per poder fer ball de bastons.
Activitat complementària a l’exposició Mataró 1714. Entre dos mars i dues corones.
Producció: Companyia Xuriach

Diumenge 7 de setembre
A les 19 h

Plaça de l'Ajuntament de Mataró

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...