04 de setembre 2014

La nova temporada del Teatre Monumental de Mataró aposta pels grans èxits de la cartellera barcelonina



La sala acollirà una funció prèvia de 'Prendre partit', el nou espectacle protagonitzat i dirigit per Josep M. Pou

publicat per
01/09/2014
Marc Sabater

Quatre dels espectacles que més èxit han aconseguit en els últims mesos a la cartellera de Barcelona i el nou muntatge dirigit i protagonitzat per Josep Maria Pou integren la temporada de tardor del Teatre Monumental de Mataró, que s’ha presentat aquesta setmana i que porta per títol ‘Teatre i compromís’ perquè “pretén parlar de diverses formes de comprendre, assimilar i compartir les coses que succeeixen quotidianament, i, alhora, prendre consciència, reflexionar i fer pensar...”, explica Joaquim Fernández, regidor de Cultura de l’ajuntament mataroní.

Un dels plats forts serà la presentació a Mataró de Prendre Partit, l’espectacle que l’actor i director Josep Maria Pou està preparant amb un repartiment integrat, entre d’altres, per Joel Joan. L’obra, del dramaturg sud-africà Ronald Harwood, aborda la controvertida relació que el director d’orquestra Wilhem Furtwängler va mantenir amb el nazisme, un extrem que encara genera polèmica avui en dia. La producció passarà per Mataró el 23 de novembre (18h) abans d’estrenar-se al Teatre Goya de Barcelona.

Prendre partit, de fet, tancarà una programació que s’obrirà el 27 de setembre (21h) amb Sonoritats, el darrer espectacle de la Camut Band, estrenat fa un any al Festival Temporada Alta i que explora coreografies sonores dels actors-ballarins de la companyia damunt de materials com la fusta, el metall o el plàstic, entre d’altres. El 10 d’octubre (21h) arribarà el torn de Dones com jo, el darrer espectacle de la companyia T de Teatre, escrit i dirigit per Pau Miró i que pren com a protagonista una dona propera als cinquanta anys d’edat que un bon dia decideix desaparèixer, deixar-ho tot i recloure’s en un pis del Raval de Barcelona.

La temporada de tardor del Monumental es completarà amb dos dels espectacles de més èxit a la darrera part de la temporada barcelonina. D’una banda, el 25 d’octubre (21h) passarà per Mataró La partida, de Patrick Marber, el gran èxit del Grec 2014. Es tracta d’un muntatge dirigit per Julio Manrique i protagonitzat, entre d’altres, per Ramon Madaula i Joan Carreras que reflexiona sobre la relació entre pares i fills i sobre la lluita per aconseguir els somnis a partir d’una partida de pòquer setmanal que un grup d’homes juga al soterrani d’un restaurant barceloní. El 2 de novembre (18h) es podrà veure a l’escenari municipal mataroní la darrera producció de la companyia La Perla 20: Cels, de Wajdi Mouawad. L’obra forma part de la tetralogia La Sang de les Promeses, integrada també per la gairebé mítica Incendis, en la qual Mouawad busca en la història del segle XX respostes al sotraguejat inici del segle XXI. Protagonitzada per Eduard Farelo, la producció, novament dirigida per Orieol Broggi, representa a més un canvi substancial en la línia estètica de La Perla 29 i destaca per l’abundant utilització de recursos multimèdia.


Com és habitual en la programació del Monumental, totes les funcions es completaran amb un col·loqui posterior entre els artistes i el públic. La propera setmana (de l’1 al 5 de setembre) es posaran a la venda els abonaments per a tots aquests espectacles, a un preu de 70’80 euros per a les butaques de platea i de 58’80 per a l’amfiteatre. Aquestes tarifes representen un descompte del 40 per cent respecte al que tenen les entrades individuals.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...