31 de març 2015

Sant Climent es bolca amb la 39a edició de la Passió



publicat per
29 de març de 2015
Pau Planas

Prop de 125 actors participaran en una de les passions més importants de les comarques gironines
Els canvis en el repartiment són la principal novetat de l'edició d'enguany
Un moment de la representació de l'any passat de la Passió de Sant Climent Foto: LLUÍS SERRAT.

Sant Climent Sescebes viurà avui la primera de les tres representacions de la Passió. Serà ja la 39a edició d'una de les representacions més destacades de les comarques gironines i que enguany tindrà la participació de 125 actors.
Una vegada més, les representacions es faran a l'Horta d'en Cusí, un espai que es converteix, any rere any, en el principal al·licient de la cita. “L'escenari, un espai a l'aire lliure, és el nostre principal atractiu”, assegura Josep Guiolà, alcalde del municipi i participant de la representació –enguany farà de pastor. A més, des de fa uns anys les funcions han passat a celebrar-se en horari de tarda (18 h), una decisió que va començar com una solució d'emergència després que el robatori del cablejat elèctric impedís el 2011 fer la funció en l'horari nocturn habitual, però s'ha convertit en una senyal d'identitat i en un atractiu extra. “El primer any va ser dur perquè no sabíem com respondríem nosaltres mateixos, ni tampoc la gent, però més endavant s'ha vist que el canvi ha estat molt positiu”, assenyala Guiolà. I és que està convençut que l'horari actual permet la presència d'un públic molt més ampli i familiar.
Entre les principals novetats de l'edició d'enguany destaca el canvi de rol dels actors, una dinàmica habitual per “no encasellar cada actor amb un paper”. Un dels canvis més sorprenents serà en la figura de l'apòstol sant Joan, que serà representat per una dona, ja que la gran presència d'actrius i la falta de personatges femenins han obligat l'organització a buscar idees alternatives. Com cada any, també s'han inclòs petits canvis al guió per oferir una representació diferent al públic que repeteixi.

Després de la funció d'aquesta tarda, la Passió de Sant Climent es tornarà a representar els dies 3 i 5 d'abril. L'objectiu de l'organització és superar els 800 assistents de l'any passat i intentar omplir les 500 cadires que hi haurà en cada representació.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...