23 de gener 2010

El Monumental reobre portes amb circ


www.capgros.com
22 de gener de 2010


La companyia Hermanos Oligor presenta l’espectacle ‘Las tribulaciones de Virginia’, en un cicle que tindrà continuïtat la setmana vinent

per V. B.
fotos Cedida

El Monumental està encara en obres de reforma, que no acabaran fins al maig, però en aquest segon tram de gener es pren un respir i reobre de manera temporal les portes. Ho farà per acollir un mini-cicle de circ, que tindrà lloc aquest cap de setmana i el següent. La companyia Hermanos Oligor, resident a Mataró des de fa un any, presentarà el muntatge ‘Las tribulaciones de Virginia’, amb tres representacions de divendres 22 a diumenge 24. Hermanos Oligor comparteixen espai de creació a la nau de l’antiga Fàbregas de Paper, juntament amb les companyies Antigua y Barbuda i Los Corderos. “És poc comú comptar amb el suport d’un ajuntament que et cedeixi l’espai gratuïtament”, destaca Jomi Oligor, membre de la companyia.

Las tribulaciones de Virginia és un espectacle de petit format, per a 50 persones. Per aquest motiu, les grades se situaran al mateix escenari del Monumental. L’obra va néixer l’any 2002 i des de llavors ha rodat per gairebé tota Europa. “El muntatge està construït amb coses que hem anat trobat, als encants, a la brossa, amb els quals hem construït joguines, autòmates i altres trastos”, explica Oligor. Tot plegat, per explicar “un conte molt curtet” basat en una història d’amor i desencís “amb tints autobiogràfics”.

De cara al cap de setmana següent, es representaran dues obres de circ més a la ciutat. Per un costat, la companyia mataronina Antigua y Barbuda ocuparan de nou l’escenari del Monumental per a presentar el muntatge El circo de las penas. I el pati de la residència de Sant Josep acollirà l’obra ‘Devoris causa’, un espectacle de circ i poesia que gira entorn dels aliments, a càrrec d’Escarlata Circus. Aquest cicle, sumat a l’habilitació de la Fàbregas de Paper com a espai de creació i a la programació de circ de Santes, és resultat de l’entrada de Mataró a la xarxa de Ciutats amigues del circ.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...