28 de novembre 2018

Els Pastorets de Granollers es renoven i seran els relators del Nadal




S’acostaran a la població amb diverses accions per la ciutat

Aquest dijous s’ha presentat en roda de premsa a l’Adoberia el nou projecte dels Amics dels Pastorets de Granollers que, enguany, seran els encarregats d’explicar les festes nadalenques a la ciutadania.

Han assistit com a ponents a la roda de premsa la regidora de Cultura, Mireia López; la presidenta dels Amics dels Pastorets de Granollers, Imma Ortega; la adjunta de l’obra Els Pastorets i directora de les accions que tindran lloc a L’Adoberia i a Roca Umbert, Mela Maluenda; la directora de l’obra Els Pastorets, Daniela De Vecci, i l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral.
López ha estat l’encarregada d’obrir una presentació que, a estones, ha estat intencionadament interrompuda per un grup d’actors i actrius de Pastorets que ha mostrat un petit tast del que serà la primera de les accions de l’entitat: la peça de microteatre a l’Adoberia.
Han explicat les novetats les membres dels Amics dels Pastorets, una entitat que va estrenar per primera vegada l’obra de Folch i Torres al Teatre Auditori durant la temporada 2002/2003. "Portàvem més de 10 anys interpretant una peça que, tot i que cada any es renovava i introduïa novetats, seguia mantenint la mateixa estructura, fil conductor i dramatúrgia", ha explicat la presidenta de l’entitat, assegurant que "necessitàvem un canvi de rumb. Aquest fet, juntament amb l’encàrrec que ens va fer l’Ajuntament de convertir-nos en els relators protagonistes del Nadal a la ciutat, va fer que ens decidíssim a fer el pas i reinventar el nostre projecte".
En aquesta nova etapa, destaca la nova direcció a càrrec de Daniela De Vecci, així com la dramatúrgia d’Albert Pijuan. Tot i que l’estructura segueix tenint el segell Folch i Torres, "la història està passada pel sedàs de la modernitat", segons Imma Ortega. Una nova versió del clàssic que introdueix la realitat virtual, convida al públic a decidir qui és el veritable protagonista de la història i acompanya durant tot el Nadal amb diferents accions a la ciutat per acabar culminant a l’esperat Campament Reial del Patge Gregori.
Tradició i modernitat es donaran, per tant, la mà en aquesta nova versió del clàssic. Una nova manera de fer teatre, "més moderna i propera a l’espectador, que surt de la seva zona de confort i s’acosta a la població en diferents espais de la ciutat".
La primera de les novetats serà #protapastorets, una peça de microteatre que es realitzarà a l’Adoberia els dies 1 i 2 de desembre. "Set actors de l’obra discutiran sobre qui és l’autèntic protagonista. Cadascun d’ells defensarà el seu paper i, finalment, el nen Jesús convidarà a tothom a opinar a través de l’etiqueta #protapastorets, ha explicat Maluenda, encarregada de la direcció.

Novetats al TAG
Seguidament vindran les representacions al Teatre Auditori de Granollers i, per finalitzar, s’oferiran quatre instal·lacions de microteatre al campament del patge Gregori els dies 3 i 4 de gener. "Estem treballant un nou concepte per a nosaltres, el teatre de carrer, i pensem que serà una proposta que crearà sinergies amb la ciutat i aproparà, més que mai, el nostre teatre al públic", ha afegit la directora adjunta.

Daniela De Vecci, directora de l’obra al Teatre Auditori de Granollers, ha parlat de com s’ha renovat el text a partir de la voluntat d’apropar la història a la ciutat, de modernitzar els Pastorets. "Hem recuperat l’estructura original de Pastorets, l’essència, però hem renovat el seu contingut i la seva expressió", ha explicat, afegint que "treballar amb l’Albert Pijuan, a més, és un plaer perquè ja ha creat dramatúrgies per a projectes de gran embergadura similiars a aquests, amb més de 100 persones en escena". "L’Albert Pijuan, a més, era una persona que ja havia treballat al Teatre Auditori i, respecte a Pastorets, estava totalment despullat de vicis", ha dit Ortega, tot destacant que enguany es gaudirà d’una versió "fresca i alhora arriscada de l’obra. Tots estem expectants".

L’alcalde, Josep Mayoral, ha tancat la presentació agraint a tots els membres que formen part de l’entitat el seu esforç i dedicació, any rere any, i destacant el projecte dels Pastorets com un “projecte clarament de ciutat”, impulsat des de l’Ajuntament, l’entitat i el Teatre Auditori. Un projecte que “farà un canvi de ritme espectacular” i “s’incorporarà en el cicle festiu de Granollers”.

+ info – publicat per
Un moment de la presentació dels Pastorets d'aquest any a Granollers. | TAG

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...