29 de gener 2019

'La plaça del Diamant' s'instal·la al Teatre Victòria de la mà de Paco Mir



La Companyia Eòlia interpreta els dimarts de gener el clàssic de Mercè Rodoreda.

La Colometa torna a emprendre el vol. Un dels personatges femenins més coneguts de la literatura catalana, protagonista de la novel·la de Mercè Rodoreda La plaça del Diamant, puja els dimarts del mes de gener i el 19 de febrer a l'escenari del Teatre Victòria per recordar-nos la seva dramàtica història, una vida viscuda i patida en el decurs de la República dels anys trenta, la guerra civil i la postguerra, i amb un marit que li imposava la manera de viure i fins i tot li va canviar el nom. Paco Mir, conegut sobretot per ser un dels tres components d'El Tricicle, n'és el director i dramaturg, al capdavant de la Companyia Eòlia. Interpreten l'obra Carla Pueyo, Uri Callau, Núria Bonet, Georgina Llauradó, Rai Borrell, Fran Lahera i Ariadna Camps. Set actors i actrius que es posen a la pell d'una vintena de personatges de la novel·la.

Rodoreda va publicar La plaça del Diamant l'any 1962, inicialment titulada Colometa. L'acció se situa a Barcelona -la plaça del Diamant es troba a Gràcia- i s'ha definit com una "novel·la psicològica". Ha estat traduïda a més de trenta idiomes i és un dels llibres en català amb més exemplars venuts de tots els temps. Va ajudar també a la seva popularització la pel·lícula que se'n va fer l'any 1982, emesa posteriorment per televisió dividida en capítols, dirigida per Francesc Betriu i amb Sílvia Munt i Lluís Homar com a protagonistes. Al teatre, abans de l'actual versió que podem veure al Victòria aquest mes, es va portar el 2007 al TNC, amb dramatúrgia de Josep Maria Benet i Jornet, direcció de Toni Casares i Sílvia Bel en el paper de la Colometa. La proposta de la Companyia Eòlia compta amb escenografia de Jordi Bulbena i projeccions i música original de Jofre Bardagí.

+ info - publicat per

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...