29 de setembre 2005

MATARÓ REPRÈN LES OBRES DE LA NAU GAUDÍ


EL PUNT
29 setembre 2005

Maresme. Mataró reprèn les obres de la nau Gaudí un any i mig després i s'apugen 261.000 eurosEl govern municipal encara no es pronuncia sobre el destí final d'aquest futur equipament culturalLLUÍS MARTÍNEZ.

MataróMataró ja té data per rependre la rehabilitació de la nau Gaudí. Després d'un any i mig d'inactivitat, una nova empresa s'encarregarà d'acabar els treballs, després que l'anterior fes suspensió de pagaments i deixés empantanegat l'edifici. El projecte, que s'ha hagut d'actualitzar, s'encareix ara més de 261.000 euros. La regidora d'Obres, Montserrat López (PSC), confia que els treballs, un cop adjudicats pel govern municipal, comencin abans que s'acabi aquest any. Tot i que s'hauria d'haver estrenat el 2003, la recuperació de la nau de la Cooperativa Obrera Mataronensa quedarà per al 2006.
+ Les obres de la nau Gaudí de Mataró fa prop d'un any i mig que estan aturades. Foto: QUIM PUIG La rehabilitació de la nau del carrer Cooperativa, on per primer cop Antoni Gaudí va fer servir els arcs parabòlics, començarà abans que s'acabi aquest any. L'Ajuntament, després de rescindir el contracte amb l'anterior constructora, que va fer suspensió de pagaments, ha actualitzat el projecte i l'ha hagut d'apujar 261.000 euros. Els treballs es van encarregar inicialment a l'empresa Societat Catalana d'Instal·lacions i Obres SL l'any 2002 per 1,4 milions. Segons l'informe sobre l'estat actual de les obres, la constructora va deixar pendent actuacions per valor de més d'un milió d'euros. Tot i que encara la junta de govern local no ha adjudicat oficialment el projecte -ho farà a principis d'octubre- el nou pressupost serà d'1.302.522 euros.La regidora d'Obres, Montserrat López (PSC), assegura que l'inici dels treballs no s'han accelerat més perquè l'Ajuntament ha hagut de seguir tots els tràmits administratius necessaris per certificar que l'anterior promotora havia desaparegut. «Més que mala sort, ha estat una desgràcia perquè era una constructora solvent i ningú podia intuir que acabés fent fallida», hi afegeix López. A més d'acabar de col·locar els arcs que es van desmuntar peça a peça, la nova adjudicatària del projecte també haurà de fer tota l'estructura i reurbanitzar l'entorn de del futur equipament. López explica que els arcs que es van muntar van haver de ser protegits per evitar que es fessin malbé. La resta estan guardats -i segons la regidora, «en perfectes condicions»- als magatzems d'uns fusters de Terrassa, que es van encarregar de reconstruir-los artesanalment.Per la seva banda, el regidor de Cultura, Jaume Graupera (ICV-EUiA), explica que el govern municipal ja té força avançats quins seran els futurs usos d'aquest equipament cultural. «Ara tenim converses obertes per acabar de concretar-los, però la resolució serà ràpida», va anunciar el regidor, que creu que ara el més important és poder donar continuïtat a les obres de rehabilitació d'aquest edifici, que forma part del patrimoni de la ciutat.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...