10 de setembre 2005

ELS PIRATES DEL MARESME ARRIBEN A SALA CABAÑES AMB GANES DE FER RIURE



Es tracta del projecte més ambiciós en el que ha treballat el seu director, Joan Peran

per J. S. - fotos Pere Vázquez - 13/05/2005 18:46

Una imatge promocional de l’obra.
És el projecte més gran en què ha treballat mai Joan Peran, un dels homes forts de la Sala Cabañes. S’hi mouen unes 120 persones –la meitat tècnics i l’altra meitat actors– i fa que hi treballa quasi un any i mig. Va ser al gener de 2004 quan Peran es va trobar amb el polifacètic Genís Mayola per encarar el muntatge d’una opereta coneguda pels catalans perquè Dagoll Dagom la va portar a l’escenari el 1996 amb el desaparegut Carles Sabater com a cap de cartell: Els Pirates de Penzance, de Gilbert i Sullivan.

De fet el que podran veure els que s’acostin a la Sala Cabañes a partir de dissabte, dia 14, és un remix de les versions catalana, anglesa i nord-americana del muntatge. Una versió que s’ha acabat dient «del Maresme» perquè les seves bromes i acudits només s’entenen en aquest àmbit territorial. «És una peça molt divertida, dura dues hores, i segur que s’ho passaran bé», ha explicat Joan Peran recordant que a l’assaig general la peça va arrencar molts riures de la platea. «Se’n riu una mica de la tendència que tenim a obsessionar-nos amb el nostre honor», ha afegit.

Orquestra amb set instruments
L’adaptació musical de la peça, originalment escrita per a cinquanta instruments, ha suposat un gran esforç per a Mayola, responsable de la part musical. Gràcies a les bones arts del músic, s’ha rebaixat el número fins a set. A més, però, que sigui una opereta ha complicat força la cosa a l’hora de fer el càsting de veus. «Ens pensàvem que no, però al final a la mateixa casa hem trobat tot el que buscàvem».

Dissabte dia 14 • A les 10 de la nit a la Sala Cabañes. Preu: 9 e (plat.), 8 e (amf.)

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...