29 de desembre 2013

Presentació de la 20a edició: Els Pastorets en més dimensions




publicat per
Escrit per  Comú

Desprès de vint anys en cartellera durant les festes de Nadal, Els Pastorets de Folch i Torres tornen a l’escenari del Claror força canviats. Coneixerem els autèntics Lluquet i Rovelló, en la seva realitat, des de la qual seran propulsats al món de fantasia de l’obra teatral. S’obre així un espectacle en tres moviments, on les referències al món cinematogràfic seran la plataforma per entendre els diferents nivells, temporals i de situació,  en les aventures d’aquests personatges. El pròleg ens els presentarà tal i com són en la seva “realitat”. En un segon moviment, els trobarem immersos en la història dels Pastorets. Per a ells, el pas per aquesta aventura representarà un canvi que ho trastocarà tot. Així que un epíleg ens explicarà com ha afectat en Lluquet i en Rovelló aquesta estranya experiència entre àngels i dimonis.
Si tenim en compte que el cinema i la música són indestriables, haurem entès que les bandes sonores de pel•lícules ompliran encara més de música l’espectacle d’enguany.  Quant a l’escenografia, malgrat es conserva el fons del bosc- sempre tenebrós-,  els personatges tindran una cova nova de trinca per a les seves aventures. Tot i que no volem desvetllar gaires coses més, allò que els fans de les sèries anomenen fer “spoilers”, us direm que una de les cintes que el públic podrà reconèixer serà la de “ El màgic d’Oz”.
Per resumir, direm que Els Pastorets serà un espectacle de música, llum i color. No és casualitat si, com ha comunicat en la roda de premsa de presentació Laura Rogé, cap de Cultura, que vint-i-un mil espectadors hagin vist Els Pastorets a dia d’avui. Com sempre, damunt i darrere l’escenari, un grup de gent plena de talent i voluntat: 150 persones treballen en l’espectacle.
En els rols principals, o “Cast and Crew” com posen a les pel•lícules:
Lluquet -> Lluís Adran
Rovelló -> Xavier Pérez
Satanás -> Toni Rabassa
Llucifer -> Iris Orriols
Sant Miquel -> Gemma Garcia
Venda d'entrades als punts habituals - com per la resta de la Temporada de Teatre-. Preu: 10 euros

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...