26 de desembre 2013

Primera representació de Els Pastorets del Grup de Teatre de Roses




publicat per
23 de desembre de 2013

El Grup de Teatre de Roses va celebrar aquest passat cap de setmana la primera de les tres representacions dels Pastorets que duran a terme aquestes festes. Les dos restants estan previstes pel 26 i 29 de desembre.

Un dels espectacles més tradicionals de les festes de Nadal a Catalunya és la representació dels Pastorets, en qualsevol de les seves versions dels diferents autors. A Roses s’hi representa des de l’any 1981 gràcies al Grup de Teatre del municipi que va recuperar aquesta tradició posant en escena una versió dels anomenats, i centenaris, Pastorets d'Olot. En el cas de Roses, es reuneixen a d’alt de l’escenari més de cent actors i actrius, tots veïns de la població, acompanyats per un quintet de músics.

Els pastorets d'Olot van ser escrits l'any 1880, i és una de les versions de pastorets més antigues. El text va ser escrit per Antoni Molins, poeta nascut a Barcelona l'any 1838, i la musica la va composar Ignasi Rubió. Més tard va ser traduïda al català per Joaquim Danés. La història es basa en les aventures d’en Bato, en Borrego i els pastors que van cap a Betlem a adorar a Jesús, i entremig es troben amb les trampes que els dimonis capitanejats per Llucife, els hi han  preparat.

Tal i com va explicar la membre del grup abans d’iniciar la primera representació, cada any s’incorporen diferents novetats que fan que variïn un xic amb els de la passada edició.

Una de les novetats d’enguany es que s’ha passat d’un quartet de músics a un quintet, i la vestimenta que llueix els dimonis també ha variat.

Per donar cabuda al nombrós públic que cada any aplega aquesta representació, el Grup de Teatre de Roses ofereix tres funcions. La primera d’elles es va dur a terme aquest passat diumenge 22 de desembre, mentre que les dues restants estan previstes pels dies 26 i 29 de desembre a dos quarts de set de la tarda.

Les entrades, a un preu de 10 €  pels adults i 5 € pels infants, es poden adquirir a la taquilla del Teatre Municipal, 2 hores abans de l'inici de cadascuna de les funcions, o bé reservant-les al mateix ajuntament.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...