27 de desembre 2013

L’Orfeó Tortosí representarà novament “Els Pastorets” del folklorista Joan Moreira




publicat per
18 de desembre de 2013

La revisió d’aquest clàssic incorporarà finalitats benèfiques i tindrà lloc al Teatre Auditori Felip Pedrell.
Pastorets Orfeó Tortosí
El regidor de Festes de l’Ajuntament de Tortosa, Domingo Tomàs, acompanyat per la presidenta de l’Orfeó Tortosí, Cinta Fontanet, i per la néta de Joan Moreira, Carmen Murall, ha presentat la nova posada en escena d’un dels clàssics del folklore tortosí, “Els Pastorets”, escrita pel que va ser mestre de música, folklorista i periodista Joan Moreira (Tortosa, 1878-1951). A banda de ser el fundador de l’Orfeó Tortosí (1905), Moreira va publicar el seu llibre “Del folklore tortosí: Costums, ballets, pregàries, paremies, jocs i cançons del camp i de la ciutat de Tortosa” l’any 1934, entre d’altres treballs literaris, d’entre els quals alguns s’han perdut. Així mateix, és l’autor de la lletra de l’Himne a la Mare de Déu de la Cinta.

L’obra “Panderos i fabriols: Els Pastorets”, escrita per Joan Moreira l’any 1925, ja va ser representada per l’Orfeó l’any 2011, després de molts anys de no ser portada als escenaris. Aquest divendres 27 de desembre a les 20.30 hores, l’Orfeó Tortosí torna a representar l’obra al Teatre Auditori Felip Pedrell amb la col·laboració del Cor Flumine i l’escola de dansa “Lo Planter”. El preu de l’entrada (5 euros) anirà a benefici de la Casa d’Acollida de Caritas Interparroquial de Tortosa i de la Lliga contra el Càncer de Tortosa. Les entrades es poden adquirir a taquilles del mateix Teatre Auditori.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...