30 de desembre 2016

Els Pastorets de l'Espluga homenatgen Josep M. Mercadé i sumen una exposició al Casal

Els Pastorets de l'Espluga homenatgen Josep M. Mercadé i sumen una exposició al Casal

Els Pastorets de l'Espluga han celebrat aquest any el centenari del text del Folch i Torres i els 40 anys de l'inici de les representació al Teatre del Casal amb una exposició al vestíbul del Teatre que es podrà veure fins el dia 7 de gener, que repassa la trajectòria de la representació des del 1939 al Centre Cultural de l'Espluga, fins que els Pastorets van arribar al Casal. En motiu d'aquesta efemèride, l'espectacle ha recuperat el Pròleg clàssic fent una revisió més breu i actualitzada del text de Folch i Torres.
                           
Una altra de les novetats d'aquest any ha estat el nou decorat del Naixement, on s'ha volgut humanitzar la figura de Sant Josep i la Mare de Déu. L'espectacle, al qual participa més d'un centenar de persones, ha sumat als nombrosos efectes especials, projeccions, foc, neu i fum, diversos nous elements d'atrezzo com la casa de Maria o la barraca de Getsè.

La representació d'aquest 25 de desembre va acabar amb un homenatge del grup Tratea Teatre i del Casal de l'Espluga a qui ha estat l'ànima dels Pastorets a l'Espluga en aquests 40 anys, Josep M. Mercadé, qui hereu de la tradició dels seus pares, els quals ja representaven els Pastorets al Centre Cultural, ha continuat la tradició esdevenint el primer Lluquet del Casal, després Satanàs, Jepó i finalment, director de l'espectacle.


El proper dissabte, 7 de gener, es farà l'última representació dels Pastorets de l'Espluga d'aquesta temporada, a dos quarts de 7 de la tarda, al Teatre del Casal, amb l'assistència de la comissionada del Centenari dels Pastorets de Folch i Torres,  Lenke Kovács. Aquesta setmana a l'Oficina de Turisme de l'Espluga ja s'han posat a la venda les entrades anticipades, encara que també se'n podran comprar el dia de la representació una hora abans, a taquilla. Aquest  espectacle només es pot veure a l'Espluga cada dos anys, i després del 7 de gener no es tornarà a representar fins el 25 de desembre de 2018. (Foto: Josep Morató).

publicat per
http://elportalnou.blogspot.com.es/2016/12/els-pastorets-de-lespluga-homenatgen.html#

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...