17 de gener 2018

La tragèdia de 'Yerma' torna al Teatre Akadèmia


Marc Chornet Artells dirigeix el clàssic de Federico García Lorca.

L'èxit obtingut el passat hivern ha portat com a conseqüència una segona temporada de Yerma al Teatre Akadèmia, sense pràcticament canvis ni dalt ni darrere l'escenari. Alba José i Martí Salvat repeteixen en els papers protagonistes, i els acompanyen Xavier Torra, Ariadna Fígols, Isabel Soriano, Roser Tàpias i Cristina López. Tots ells fan possible aquesta tragèdia lorquiana, tot un clàssic del teatre espanyol, amb la direcció de Marc Chornet Artells i com a ajudant de direcció Anna Maria Ricart. Estarà al teatre del carrer de Buenos Aires del 10 de gener al 4 de febrer.

Yerma forma part, al costat de Bodas de sangre i de La casa de Bernarda Alba, de l'anomenada trilogia lorquiana. El granadí va escriure Yerma l'any 1934, i hi narra la història d'una camperola que vol tenir fills però no queda embarassada; el seu instint li diu que ha de ser mare per convertir-se en una dona completa, però la impossibilitat i la pressió social fan que s'acabi odiant a ella mateixa i que el desenllaç sigui tràgic i radical. Lorca hi dibuixa mons poètics, mitologia i la realitat d'uns personatges asfixiats.

L'11 de gener, acabada l'obra es durà a terme un col·loqui amb l'equip del muntatge.

PUBLICAT PER

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...