06 de gener 2021

Els Pastorets del Monturiol declarats “Patrimoni immaterial de Catalunya”

 


La Direcció General del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha decidit d’atorgar la qualificació de “Bé d’interès cultural immaterial” als Pastorets del Monturiol, en base a l’aportació social i de cohesió que signifiquen per la comarca de l’Alt Empordà i per extensió a la contribució en la difusió de la cultura popular catalana.
Amb aquesta distinció, els Pastorets del Monturiol s’afegiran al Patrimoni Cultural del nostre país tal com ja han fet el Teatre Museu Dalí-Triangle Dalinià, les Ruïnes d’Empúries, la Ciutat Ibèrica d’Ullastret o el Monestir de Sant Pere de Rodes, entre d’altres, veritables icones de l’aportament empordanès a la riquesa cultural i patrimonial de Catalunya.
L’acte de lliurament d’aital distinció tindrà lloc en el marc dels actes que el Departament de Cultura de la Generalitat preveu per a la Diada de Sant Jordi del 2021. La Generalitat sol·licitarà a la Unesco que en la propera sessió  de la Comissió de Patrimoni pugui concedir als Pastorets del Monturiol la qualificació de Patrimoni Cultural Immaterial de la humanitat i es pugui sumar a la Patum de Berga, els castells o el Cant de la Sibil·la com a mostres culturals icòniques del  nostre país.

+ info – publicat per
agora.xtec.cat

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...