02 de gener 2021

Unes festes sense els Pastorets dels Showboys a Palamós

 


 
Aquestes festes molts pobles i teatres municipals s'han quedat sense Pastorets. El consol que els pot quedar és que el text cada any és el mateix i, per tant, l'any que ve tornaran, sent els mateixos de sempre. Però no a tot arreu és així: Palamós ha perdut l'oportunitat de viure els esperats i hilarants Pastorets dels Showboys, que sempre tenen lloc en aquestes dates a cavall entre el Nadal i el Cap d'Any.
 
Els Showboys, que tenen el seu origen en una colla de carnaval, parteixen de l'obra de Josep Maria Folch i Torres, però les aventures d'en Lluquet i en Rovelló pateixen canvis importants. Es versionen en clau còmica i cada edició és diferent en funció de l'actualitat social del moment.
 
Pel fet de que cada vegada el guió és pràcticament nou i escriure'l i assajar-lo comporta mesos de feina, el 2020 ha fet descartar els Pastorets dels Showboys. Treballar sense una previsió clara de quina seria la situació de la pandèmia i quines les restriccions imposades feia impossible la tasca.
 
Aquest any els Pastorets palamosins haguessin complert les vint edicions i els Showboys asseguren que òbviament tenien més material que mai. Intentaran que la representació del 2021 no passi de les dues hores, tot i que confessen que hi hauria contingut per fer una obra encara molt més llarga.
 
+ info – publicat per
Enric Niell
tvcostabrava.com

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...