24 de febrer 2011

Conte d’hivern de William Shakespeare



Teatre Romea
Del 16 de febrer al 13 de març de 2011
La penúltima obra del dramaturg anglès, escrita el 1610, conté una trama de pèrdua i recuperació, discòrdia i reconciliació que Carme Portaceli adapta als temps actuals.

La directora va presentar aquesta versió del clàssic a la darrera edició del festival Temporada Alta de Girona el passat mes de novembre. El títol de l’obra recorda les històries narrades a la vora del foc a les vetllades hivernals. La revisió que fa Portaceli, respectuosa amb l’esperit shakespearià, suprimeix les parts més pastorals, trasllada l’acció a la sala de juntes d’una multinacional i posa l’accent en el mal ús del poder, la tirania i la intolerància, convertint els dos monarques de la trama original en dos grans empresaris.

El repartiment està format per sis actors - Nao Albet (Florizel), David Bagés (Leontes), Neus Bernaus (Perdita), Gabriela Flores (Hermione i Paulina), Albert Pérez (Camil i Antígon) i Manel Sans (Políxenes i Obrer) - i dos músics, Dani Nel•lo i Jordi Prats, compositors, autors dels arranjaments i intèrprets en directe de la música de l'espectacle.

Sinopsi
Alguns errors es poden perdonar si existeix un veritable penediment. Leontes, a causa d'una gelosia infundada perquè la seva esposa Hermione, i no ell, és la que ha aconseguit que el seu amic es quedi més temps de visita a casa seva, la maltracta públicament i la castiga, amb el seu poder, d'una manera desmesurada. Temps després, i mitjançant un amiga de la família que és l'única que s'enfronta a Leontes, aquest es fa conscient del seu error i se'n penedeix de debò. I com a premi a aquesta actitud, Shakespeare inventa un final fantàstic.

Shakespeare fa una obra plena de contrastos, d’injustícia i de dolor per l’abús de poder i el maltractament, de reaccions humanes terribles nascudes del ressentiment, de l’odi i de la por, i de la possibilitat de retractar-se i de canviar el comportament per la via de la raó i l’afecte. Però tots, o sinó tots, alguns errors es poden perdonar si existeix un veritable penediment. Leontes és conscient del seu error i se’n penedeix de debò. Hermione, que ha mort de tristesa pel maltractament, podrà viure al cap del seu home que s’ha penedit de veritat dels seus actes.

Informació pràctica
HORARIS
Dimecres, dijous i divendres a les 21.00 h
Dissabte a les 18.30 h i a les 21.30 h
Diumenges i festius a les 18.30 h

FUNCIONS ESPECIALS: 1 MAR a les 21.00 h / 7 MAR a les 18.30 h

PREUS
Dimecres i dijous de 17 a 22 €
Divendres i dissabte tarda de 19 a 25 €
Dissabte nit de 22 a 28 €
Diumenges i festius de 22 a 28 €
Venda a Telentrada.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...