18 d’octubre 2019

El món del teatre se suma a la vaga d’aquest divendres



Algunes sales o festivals com ara el Temporada Alta, el Jamboree, el CCCB, l’Escenari Joan Brossa, el Jove Teatre Regina, entre d’altres, ja havien anunciat que secundaven la protesta
Finalment, el Liceu i el Palau de la Música cancel·len les actuacions d’aquest divendres

Sota el lema ’La presó no és la solució’, més d’una vin­tena de sales de tea­tre han mani­fes­tat el seu males­tar davant la “injustícia” a la qual s’enfron­ten els con­dem­nats pel procés. “Des del món de la cul­tura tre­ba­llem per defen­sar el dret i la lli­ber­tat de pen­sa­ment i d’expressió. Sen­tim que aquests drets han estat vul­ne­rats”, reblen en un comu­ni­cat.

En una línia simi­lar s’expres­sen els res­pon­sa­bles de les sales musi­cals Jam­bo­ree i Taran­tos, que s’adhe­rei­xen a la vaga de diven­dres com a pro­testa con­tra “qual­se­vol acció que impe­deixi el lliure i ple exer­cici dels drets democràtics”, al marge “d’ide­o­lo­gies i pre­ferències polítiques”. “La música és lli­ber­tat”, afe­gei­xen en el text.

Per la seva banda, i després d’haver-ho “refle­xi­o­nat a fons”, La Perla 29 i la Bibli­o­teca de Cata­lu­nya el fes­ti­val Esce­nes de Filo­so­fia i Tea­tre Les nits de la maleta i han deci­dit anul·lar la funció del diven­dres i repar­tir el pro­grama entre aquest dijous i dis­sabte.

Amb motiu de la vaga gene­ral, també s’ha suspès la sessió inau­gu­ral de la 45a edició de Fil­mets Bada­lona Film Fes­ti­val, pre­vista per aquest diven­dres al Tea­tre Zor­ri­lla. En trac­tar-se d’una sessió com­pe­ti­tiva ofi­cial, els onze curt­me­trat­ges que s’havien de pro­jec­tar es redis­tri­bui­ran en altres ses­si­ons ofi­ci­als com­pe­ti­ti­ves de la set­mana vinent. L’Ate­neu Bar­ce­lonès també tan­carà les seves por­tes.

El CCCB també secunda la pro­testa i tan­carà l’expo­sició ’Femi­nis­mes!’. En un comu­ni­cat, reco­nei­xen que viuen “temps con­vul­sos” i els “con­flic­tes soci­als i polítics tra­ves­sen també els espais cul­tu­rals”. En aquest sen­tit, rei­te­ren el rebuig a qual­se­vol tipus de violència i la con­fiança en la cul­tura com a espai de lli­ber­tat, cre­a­ti­vi­tat i defensa dels drets fona­men­tals.

Tem­po­rada Alta, l’Esce­nari Joan Brossa, el Jove Tea­tre Regina, la Bada­ba­doc, la Nau Iva­now, el Maldà, la Sala Atrium, la Fénix, la Fly­hard, La Pla­neta, la Trono, el Ver­sus Glòries, el Tea­tre de l’Aurora, La Gleva, el Tan­ta­ran­tana, el Gaudí, l’Antic Tea­tre, La Pun­tual, la Sala Ars, l’Alme­ria Tea­tre, el Sant Andreu Tea­tre i el fes­ti­val Esce­nes de Filo­so­fia i Tea­tre, també havien anun­ciat que se suma­ven a la vaga.

La Fun­dació del Gran Tea­tre del Liceu ha fet marxa enrere del tuit que havia publi­cat aquest matí, on con­fir­mava que man­te­nia la funció i dema­nava que el públic s’hi des­placés amb temps. Final­ment, però, ha anun­ciat que la funció pre­vista de ’Turan­dot’ ha que­dat sus­pesa i l’ha tras­llada al dilluns a la mateixa hora.

Per la seva banda, el Palau de la Música també can­cel·la el con­cert de Mag­da­lena Kožená i Sir Simon Rattle. La Fun­dació Orfeó Català-Palau de la Música Cata­lana lamenta que no es pugui garan­tir l’accés ni el cor­recte desen­vo­lu­pa­ment.

En canvi, el Tea­tre Lliure, els tea­tres del Grup Focus, el MACBA i el MNAC man­te­nen ara per ara la pro­gra­mació a l’espera de la decisió dels seus tre­ba­lla­dors.

+ info
elpuntavui

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...