20 de desembre 2020

MIREIA BESORA: “ENS EMOCIONA QUE ELS PASTORETS TIRIN ENDAVANT”

 


Han començat els assajos a nivell de grup i en grups reduïts
 
La vintena d’actors del Grup Teatre Principal (GTP) que enguany protagonitzaran ‘Els Pastorets Principals’ de Valls han començat l’assaig tots junts a la sala del Kursaal, a la carretera de Barcelona. A més, durant la setmana s’han dut a terme altres assajos amb grups més reduïts per evitar contagis de covid-19.
 
Però el camí no ha estat gens fàcil i aquest Nadal hi haurà Pastorets. En aquest sentit, Mireia Besora, presidenta del GTP, ha declarat: “Havíem de començar els assajos, com sempre, al voltant de Santa Úrsula, i no podem fer-ho. Això desanima molt. Passen els dies i no han començat els assajos. Treballem en altres coses: guió, readaptació del guió, acotar… Hi ha un moment que no veiem clar que els projectes puguin tirar endavant.”
 
El Grup, en tot moment, va decidir tiran endavant amb els projectes d’aquest Nadal. Besora ha assenyalat: “Des del Grup van plantejar-nos si llançar la tovallola. Cal tenir en compte que estem davant d’un tema de salut pública, però no només per la covid sinó també de salut psicològica i fins quan podrem aguantar aquesta pressió. A la fi, som un grup amateur i ens hi estem deixant la pell. De cop i volta, en aquestes reunions telemàtiques, de les quals hem fet milers, la darrera va originar una pujada de moral molt bèstia.”
 
“La gent aposta per tirar endavant. Com a junta, això ens emociona molt. Sovint tenim la sensació com de ser en una roda de hàmster, que camines molt però no et mous del lloc. Vam decidir que si en data 1 de desembre podem assajar, fer-ho”, apunta la presidenta del GTP.
 
L’entrevista íntegra es pot llegir en l’edició d’El Vallenc de data 27 de novembre.
 
+ info – publicat per
elvallenc.cat

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...