dijous, 1 de desembre de 2016

'Molt soroll per no res', un exitós Shakespeare que torna al TNC


La versió dirigida per Àngel Llàcer se situa en uns estudis de cinema de Hollywood dels anys 50 i inclou cançons de Cole Porter

Era sabut que, amb l'èxit assolit la temporada passada, l'espectacle Molt soroll per no res dirigit per Àngel Llàcer tornaria enguany a la cartellera del Teatre Nacional de Catalunya (TNC). I aquest retorn arribarà el dijous 24 de novembre, quan s'alçarà el teló de la Sala Gran i el públic podrà reviure les històries de Benedicte, Beatriu i tots els altres personatges sorgits de la ploma de William Shakespeare.

Llàcer no ha tingut por de canviar el marc de la comèdia i situar-la en l'època daurada del cinema popular americà dels anys cinquanta, transformant la mascarada dels amants de Sicília en l'ebullició d'un plató que posarà en crisi la frontera que separa ficció i realitat. L'altre ingredient singular de l'espectacle és que els actors i les actrius canten i ballen al ritme de les cançons de Cole Porter. La direcció musical la porta Manu Guix, i una orquestra de deu músics hi posen les melodies en rigorós directe. La traducció al català de la coneguda obra de Shakespeare és de Salvador Oliva.

El repartiment ha sofert alguns canvis respecte de la temporada passada, el més destacat és la incorporació de l'actriu Sílvia Abril en un dels papers principals, el de Beatriu. Repeteix en canvi David Verdaguer com a Benedicte, així com Lloll Bertran, Albert Triola o Aida Oset, entre altres.

Tant per als que no vàreu anar a veure Molt soroll per no res l'any passat, com per als que vulgueu tornar-hi, sapigueu que el darrer dia en què estarà al TNC serà l'1 de gener del 2017.

Quan es fa
Data d'inici:
24/11/2016
Data de finalització:
01/01/2017
Lloc:
Teatre Nacional de Catalunya
Pl Arts, 1
Eixample
Telèfon:
933065700


Fitxa artística:
Direcció: Àngel Llàcer
Amb:
Clara Altarriba, Lloll Bertran, Oriol Burés, Enric Cambray,Jordi Coll, Bernat Cot, Àngel Llàcer, Albert Mora, Òscar Muñoz, Aida Oset, Victòria Pagès, Marc Pociello, Bea Segura Albert Triola, David Verdaguer
Direcció musical: Manu Guix
Traducció: Salvador Oliva
Dramatúrgia: Marc Artigau i Àngel Llàcer
Músiques: Cole Porter. Irving Berlin, i. Herb Brown
Adaptació de les cançons: Marc Artigau, Manu Guix
Escenografia: Sebastià Brosa
Vestuari: Míriam Compte
Il·luminació: Albert Faura, David Bofarull
So: Roc Mateu
Caracterització: Txus González, Àngels Salinas

Un Shakespeare en una versió contemporània inspirada en les pel·lícules americanes dels anys cinquanta. Una gran companyia d´actors i actrius que ens oferiran els secrets, els enganys i les traïcions d´una comèdia sobre la frontera entre l´amistat i l´amor.

Publicat per

ara son les ...

Total de visualitzacions de pàgina: