30 de març 2018

Passem la Setmana Santa amb La Santa!! Només hi faltes tu! | L'HORA BLAVA el thriller de la cartellera

Passem la Setmana Santa amb La Santa!
Des de la freqüència més remota... Fem un cop d'ull a la crítica
Canvi i fora.
Oriol Osan | Núvol. Digital de Cultura
Adrià Olay i Pau Sastre Puig encarnen el faroner i el biòleg. Una obra per a dos personatges sobre els quals pivota tota l’acció, i que amb mèrits propis fan que no decaigui en cap moment, tot el contrari: sembren la inquietud i el misteri a cada acotació, fins a un final que, per raons òbvies, no desvetllarem.
Llegeix tota la crítica aquí
Fernando Solla | En Platea
Cuando las buenas intenciones se canalizan a través de un pulso narrativo firme y se utiliza la ficción como opción antipanfletaria para desarrollar un discurso, el resultado es tan estimulante como exitoso. Una muestra que destaca por su mirada hacia el presente más inmediato y urgente a través de la manifestación artística, en este caso dramática.
Llegeix tota la crítica aquí
Aleix Bonet-Ragel | Teatre Barcelona
La companyia La Santa incorpora uns efectes de llum i so ideals per situar el moment de l’escena i ambientar millor el text. El duet d’artistes t’acompanyen a viure tots els sentiments possibles; bogeria, esperança, amargura, amistat…
Llegeix tota la crítica aquí
Imma Barba i Miquel Gascón | Voltar i voltar
La proposta amb el seu caire de thriller, ha representat per nosaltres una “inquietant” sorpresa amb una temàtica que ens ha obert una gran quantitat d’interrogants, i ens ha deixat amb el cor encongit en l’escena final. Molt recomanable 🐌🐌🐌🐌
Llegeix tota la crítica aquí
A una illa remota, cada nit el seu únic habitant encén el far que il·lumina el món confús i violent que va deixar enrere. Després d’anys de soledat ha après a fer-se un lloc a una terra hostil, dominada per les forces de la natura i on els animals saben coses que no volen compartir amb ell. Una nit un home arriba a l’illa demanant refugi. Els seus propòsits trencaran el fràgil equilibri que el faroner porta anys construint, obligant-lo a enfrontar-se a allò del que va fugir.
L’hora blava és una història sobre la recerca de sentit i el compromís. És possible quedar-se al marge davant de la injustícia? I si ho fem, quines seran les últimes conseqüències? Veure el teaser
 
Una producció del Col·lectiu La Santa amb el suport del Teatre Tantarantana. dins del projecte de suport a la creació El Cicló.
+INFO
EL CICLÓ VIATJA A BOGOTÀ

Les dramaturgues i dramaturgs d'#ElCicló estan treballant a Bogotà amb l'equip de creadors de La Maldita Vanidad.
Us recomanem que seguiu el Diari de viatge escrit per cada un d'ells! Fes un cop d'ull aquí.
PROGRAMACIÓ 2018
L'HORA BLAVA
COL·LECTIU LA SANTA
DEL 15 DE MARÇ AL 8 D'ABRIL
#ELCICLÓ

A una illa remota, cada nit el seu únic habitant encén el far que il·lumina el món confús i violent que va deixar enrere. Després d’anys de soledat ha après a fer-se un lloc a una terra hostil, dominada per les forces de la natura i on els animals saben coses que no volen compartir amb ell. Una nit un home arriba a l’illa demanant refugi. Els seus propòsits trencaran el fràgil equilibri que el faroner porta anys construint, obligant-lo a enfrontar-se a allò del que va fugir.

L’hora blava és una història sobre la recerca de sentit i el compromís. És possible quedar-se al marge davant de la injustícia? I si ho fem, quines seran les últimes conseqüències?
L'ORNET VOL CANTAR
CIA INSPIRA TEATRE
CATALUNYA
DEL 31 DE MARÇ AL 22 D'ABRIL

PROGRAMACIÓ FAMILIAR

Un espectacle musical i amb titelles, un conte inspirat en la vida d’Ornette Coleman, un saxofonista, trompeta, violinista i compositor americà de jazz.
ÍCARO
MERIDIANO 70YMEDIO
DEL 26 D'ABRIL AL 13 DE MAIG

ÀTIC22
 
El 24 de març de 2015, Andreas Lubitz va estavellar un avió de Germanwings contra els Alps francesos. En el vol número 9525 van morir 150 persones. L’atracció per l’abisme que va sentir el jove pilot alemany no és una simple anècdota. En aquesta proposta escènica comprovem les ressonàncies, i les analogies obertes, amb una Europa que, pendent només dels avanços tècnics, s’ha anat perdent en el laberint de la seva ambició cega. ¿Quin crit urgent, però esperançador, ens arriba amb l’actualització del mite?
EL PORQUET QUE VOLIA VEURE EL MÓN DES DE DALT
ANIMAMUNDI TEATRE
CATALUNYA
DEL 28 D'ABRIL AL 20 DE MAIG

PROGRAMACIÓ FAMILIAR

Un espectacle d’ombres xineses ple d’emocions i poesia. Un conte que us convida a viure les aventures que un porquet afronta en el seu viatge nocturn cap al naixement d’un nou dia.
BLINK

LA CARBONARA TEATRE
CATALUNYA
DEL 6 AL 24 DE JUNY

ÀTIC22
 
No us espereu una història protagonitzada pels dos herois que ens presentaven a l’escola, no hi trobareu prínceps ni princeses.
GOSSOS DE NEU
PARADISO 99
DEL 29 DE MARÇ AL 22 D'ABRIL

ÀTIC22
 
Gossos de neu es situa al gener de 1960 i explica el viatge que fa Judith a Groenlàndia per poder acomiadar-se d’Albert Camus, el seu amant mort unes poques hores abans. És la història de dues persones que es van estimar de manera irreductible malgrat la seva dimensió política i els seus múltiples amants. La seva fidelitat residia en el reconeixement profund de dues ànimes idèntiques: lliures i úniques en el seu context.

Del retrobament entre els dos amants n’és testimoni la filla de Michel Gallimard, que els observa i els acompanya des d’un present carregat d’interrogants. Víctima il·lesa de l’accident de cotxe que va costar la vida al seu pare i a Camus, la filla de Gallimard es pregunta quines van ser les circumstàncies reals de l’accident. Una recerca que la portarà a redefinir la identitat del seu pare i, per tant, també, la seva pròpia.
DANTE 56. PELL I CIMENT
CIA CASA REAL
DEL 18 D'ABRIL AL 6 DE MAIG
ESPECTACLE EN PROCÉS DE CREACIÓ DINS D'#ELCICLÓ

 
Pot amagar el nostre cos qualsevol passat? És la nostra memòria un mecanisme de defensa? Perquè ens prohibeixen parlar de coses que no podem callar? I com pot sostenir una societat tantes violències silenciades? A Dante 56 volem donar llum a una foscor. Volem estendre un mal secret. Volem trencar un antic silenci. Ara no et podem dir què va passar a Dante 56, perquè hi ha coses que en públic no es poden parlar. Però quan entris a casa, les seves parets esquerdades t’explicaran tota la història.

La Cia Casa Real s’apropa a la realitat més que mai amb Dante 56. Pell i ciment. Un espectacle on, per primera vegada, les integrants de la companyia s’atreveixen a mostrar les esquerdes del seu propi passat. Una obra carregada de misteri on somnis i records donen pas a una crua realitat. Una història íntima que es converteix en denúncia pública.

 
EL EJE
DEL 9 DE MAIG AL 3 DE JUNY
ESPECTACLE EN PROCÉS DE CREACIÓ DINS D'#ELCICLÓ

 
S'endinsen en el món d’Edward Albee, concretament en la peça Qui té por de Virginia Woolf? Es proposem fer una versió lliure del text., agafant la situació dramàtica que proposa el text original i adaptant-la als nostres temps.
CLIFF (PRECIPICI)

COMPANYIA DESUBICATS
CATALUNYA
DEL 16 AL 27 DE MAIG

ÀTIC22
 
El destí tràgic de l’home. El desig. L’ànsia de llibertat i de realització personal. La mort. L’amor. L’herència psicològica rebuda dels nostres pares. La soledat. La repressió, que sempre porta a la tragèdia. La identitat. El fracàs i la por. Les addiccions
ELISABETTA

CIA DELL'ANIMA
CATALUNYA
DEL 27 AL 29 DE JUNY

ÀTIC22
 
Un projecte fort, subtil i femení; un punt meravellós on s’han trobat els moviments d’ara i la música d’abans.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...