24 d’agost 2020

Milnotes revisa la sarsuela clàssica ‘La del manojo de rosas’ al Teatre Auditori




La companyia Milnotes ja té nova data per presentar la seva adaptació de la sarsuela La del manojo de rosas.
Diumenge 30 d'agost a les 19 h, després de mesos de preparació –els assajos van començar al novembre–, la pandèmia va obligar a suspendre l’estrena, que havia de ser el 5 d’abril. Ara, però, el Teatre Auditori de Granollers (TAG) obrirà les portes per acollir el muntatge de la companyia local, que serà la primera a obrir el teló de l’equipament cultural després del confinament.
El director artístic de la companyia Milnotes, Joan Garrido, ha explicat com han reinventat aquesta peça clàssica de Pablo Sorozábal amb llibret d’Anselmo Cuadrado i Francisco Ramos. “Que ningú no pensi que és un espectacle carrincló o antic, sinó que l’hem transformat radicalment per oferir una gran producció moderna”, detalla. De fet, l’obra compta amb una escenografia espectacular i un vestuari d’estil pin-up del reconegut Leo Quintana, qui treballa sovint amb La Cubana. “Vestits amb tons pastel, tupès i pentinats dels anys 50 per fer actual i donar color i elegància a una obra còmica de sempre”, descriu la companyia.
L’espectacle, amb la direcció musical del franquesí Daniel Pérez i la coreografia de Maria Peláez, compta amb cantants i intèrprets de Granollers, així com les sopranos Mireia Dolç i Elisa Di Prieto, i el baríton i tenor Manel i Vicenç Esteve, d’una nissaga de cantants d’òpera ben coneguda al país –de fet, el seu pare, Vicenç Esteve també hi participa, juntament amb l’actor i cantant Marc Calvo. Completen el repartiment  el mateix Garrido, com a tenor, i els intèrprets Dani Bernabé, Neus García, Enric Boixaderes, Àngel Romero i Glòria Viguer. En total pujaran a l’escenari 23 artistes, acompanyats de 13 músics de l’orquestra. El projecte ha implicat una quarantena de persones, comptant amb la mitja dotzena de l’equip tècnic.
Inversió important i gira
La del manojo de rosas és un muntatge ambiciós de factura local que ha suposat una inversió important. El projecte, que es va veure estroncat arran de la pandèmia, espera ara que la situació sanitària s’estabilitzi per poder fer gira per escenaris d’arreu de l’Estat. De fet, Milnotes té encara en gira una altra sarsuela, La Corte del Faraón, estrenada també al TAG fa anys i amb la que va fer temporada amb Lloll Bertran al Teatre Victòria de Barcelona. La companyia granollerina va ser també responsable de la producció Els Pirates i Katiuska, la darrera estrena de la companyia al Teatre Auditori.
El llibret
La del manojo de rosas és una opereta en dos actes i sis quadres, que es va estrenar l’any 1934, i que tracta amb humor un triangle amorós, el de l’Ascensió, la venedora de flors, i el mecànic Joaquim i el pilot de classe alta Ricard.

+ info – publicat per
somgranollers.cat

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...