13 de novembre 2014

Dos espectacles internacionals inèdits a l’Estat espanyol visiten Temporada Alta el proper cap de setmana



publicat per
http://www.sies.tv
10 de novembre de 2014

'King Size' de Cristoph Marthaler es podrà veure a El Canal els propers 14 i 15 de novembre. Al mateix temps, la Sala La Planeta acollirà a Sergio Boris i la seva peça 'Viejo, solo y puo' el 15 i 16 de novembre

El proper cap de setmana, Temporada Alta programa dos espectacles internacionals inèdits a l’Estat espanyol. King Size de Cristoph Marthaler, un dels espectacles més esperats de la XXXIII edició del festival, es podrà veure a El Canal els propers 14 i 15 de novembre. Al mateix temps, la Sala La Planeta acollirà l’argentí Sergio Boris i la seva peça Viejo, solo y puto el 15 i 16 de novembre. Aquesta última proposta forma part del cicle Connexió Iberoamèrica.
Cristoph Marthaler, un dels directors contemporanis de més èxit a nivell Europeu, torna a Girona per presentar el seu últim espectacle King Size, un vodevil musical on un llit és el centre escènic de tot de situacions absurdes i aparentment sense sentit. Les peces musicals, en aquest muntatge, són un lligam per la vertebració de l’espectacle. Robert Schumann, Satie o Mahler són alguns dels compositors que podrem sentir en aquest espectacle, però també Sondheim o The Kinks. La trama es traça a través de situacions i personatges absurds, com pot ser una dona que obsessivament intenta atènyer no sabem què pujant al damunt d’una cadira o un armari que amaga tres personatges cantant una cançó dels Alps suïssos. La impossibilitat de la comunicació, l’humor, l’absurd i, al final, el tòpic de l’amor representat per un llit enorme, però que també és, l’espai de l’evasió a través de la son.

Sergio Boris, jove creador argentí, arriba per primera vegada a Temporada Alta per presentar l’espectacle Viejo, solo y puto. Aquest espectacle explica la història de Daniel, un estudiant de farmàcia i bioquímica, que comença a treballar a la farmàcia atesa pel seu pare i el seu germà durant tota la vida. Claudio, el visitador mèdic i varis transvestits de la zona que hi van a injectar-se hormones seran els nous amics de Daniel. Viejo, solo y puto parla d’una celebració, amb pizza i cervesa calenta, en què després d’una disputa territorial entre noies sorgeix l’amor. L’acció es situa a la darrera habitació de la farmàcia familiar d’un suburbi de la zona sud de la província de Buenos Aires. Tot plegat una obra hiperrealista i transparent de meravellosa desolació.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...