17 de juliol 2010

VIII FESTIVAL SHAKESPEARE : EL SOMNI D'UNA NIT DE PRIMAVERA


COR CIUTAT DE MATARÓ
dirigit per JORDI LLUCH ARENAS
DISSABTE 17 DE JULIOL
20H
MÚSICA
TEATRE MONUMENTAL
CATALUNYA

Director: Jordi Lluch Arenas
Clavecí: Mireia Ruiz Puig
Narrador: Enric Arquimbau

Solistes,
Sopranos: Susana Crespo i Míriam Garriga
Altos: Elisenda Arquimbau i Laura García
Tenors: Antoni Trigueros i Lluís Arguijo
Baixos: Xavier Sans i German de la Riva

El Cor Ciutat de Mataró s´ha inspirat per titular aquest recital en l´argumentació que Salvador Oliva dóna en el pròleg a "Somni d´una nit d´estiu" (Ed. Vicens Vives): "Shakespeare usa "summer", "estiu", perquè antigament la primavera i l´estiu formaven una sola estació, anomenada estiu".

El programa arrenca amb una suite de "The fairy Queen" de Henry Purcell (1659-1695) i combina intervencions corals, solistes i d´un narrador que apunta fragments de textos shakesperians. Tot això amb l´acompanyament d´un instrumentista (clavecí).

El Cor Ciutat de Mataró és un projecte que sorgeix de la inquietud d´oferir un grup vocal de qualitat en el panorama musical i coral de Catalunya, a la vegada que vol tenir en compte l´aspecte formatiu dels seus membres. El Cor Ciutat de Mataró té una base de 8 cantants professionals, inicialment, i un gruix de 18 cantaires actualment (cantants amateurs amb bon nivell vocal i musical). Aquest grup vocal neix sota l´empara de l´Institut Municipal d´Acció Cultural de l´Ajuntament de Mataró. Aquest grup pretén oferir la seva activitat per tal de contribuir a la dinamització cultural de la ciutat i de la comarca del Maresme i, a més, portar els seus programes a d´altres localitats, festivals de música i fer col•laboracions amb grups instrumentals i orquestrals.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...