10 de juliol 2010

La Venus de Willendorf


www.ciutatoci.com
8 de juliol de 2010


La Venus de Willendorf
Sala petita del TNC
Del 7 al 18 de juliol de 2010
Una reflexió sobre la violència en totes les seves formes.Iago Pericot, considerat un dels renovadors de l’escena catalana de les últimes dècades, ha creat un espectacle que fusiona dansa i teatre.

L'espectacle s’articula en el contrast entre la música –La passió segons Sant Mateu de J. S. Bach, una de les obres cabdals de l’oratori barroc– i el concepte de l’espectacle. Dalt de l’escenari, nou ballarins dialoguen al voltant d’una presència conspícua, fantasmal, gairebé divina: una Venus de Willendorf humana que sembla tornar del Paleolític per mirar-s’ho tot amb la suficiència i la imparcialitat que donen una existència de més de 20.000 anys.

Iago Pericot
Format a Anglaterra, on va ser premi extraordinari a la Universitat de Londres, Pericot és un dels responsables de la introducció de la modernitat a l’escena catalana. Seguint una línia que ja vam poder veure en espectacles com l’última relectura del cèlebre MozartNu (2008), aquest importantíssim agitador cultural ens ofereix un espectacle que parla de la violència però també de l’amor i de la bellesa.

Iago Pericot és graduat en art per la Slade School of Fine Arts. University of London. Llicenciat en Psicologia per la Universitat de Barcelona. Graduat en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona. Des de 1993 és professor emèrit de l’Institut del Teatre de Barcelona i des de 2000, membre del Consell de l’Escola Superior de Dansa de l’Institut del Teatre. Com a pintor ha fet exposicions col•lectives i individuals arreu del món (Barcelona, Madrid, Londres, Bradford, Gènova, Florència, Edimburg, Tòquio, Brasil, Venècia, Milà. Llatinoamèrica...). Actualment podem trobar obres seves al Museu d’Art Modern de Catalunya, a Escòcia, Canadà i Brasil.

La figura de la Venus de Willendorf
La Venus de Willendorf, també coneguda com la Dona de Willendorf, és una estatueta d'una figura femenina d’11,1 cm d'alçada, descoberta en un jaciment paleolític proper a Willendorf, Àustria, el 1908 per l'arqueòleg Josef Szombathy. Està esculpida en pedra calcària oolítica que no és local de la regió, i pintada amb vermell ocre.

El 1990, després d'una revisió d'anàlisi de l'estratigrafia del lloc, es va estimar que havia estat esculpida entre 22.000 i 24.000 anys enrere. Es coneix molt poca cosa del seu origen, mètode de creació o significat cultural.

Informació pràctica
Sala Petita
Del 7 al 18 de juliol de 2010

Horaris:de dimecres a divendres, 20 h; dissabte, 21.30 h; diumenge, 18 h.
Preus: 12-17 euros
Espectacle recomanat a partir de 16 anys

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...