30 d’abril 2012

El Grec 2012 s'obrirà amb una gran festa a la Ciutadella



Pascal Comelade i la Cobla Sant Jordi protagonitzaran l'obertura institucional a l'amfiteatre l'1 de juliol

La nova etapa del festival Grec, sota la direcció de Ramon Simó, es visualitzarà molt aviat. El nou responsable del gran festival d'estiu de Barcelona ha anunciat aquest migdia algunes de les línies i objectius que marcaran la primera edició sota el seu mandat, que s'obrirà l'1 de juliol amb un programa d'un mes de durada i compost de 65 espectacles.

Un canvi radical en l'obertura del Grec deixarà enrere tres dècades i mitja de festival. Una gran festa ciutadana, gratuïta, al passeig de Lluís Companys, al parc de la Ciutadella, inaugurarà el festival el dissabte 30 de juny a la mitjanit, amb les actuacions musicals de La Troba Kung-Fú i Canteca de Macao, i un espectacle de carrer de la companyia belga Tol, especialista en teatre aeri. Pascal Comelade i la Cobla Sant Jordi protagonitzaran l'obertura institucional a l'amfiteatre l'1 de juliol

Simó, que ha estat acompanyat del tinent d'alcalde de Cultura, Jaume Ciurana, ha recalcat la idea d'irradiar el festival per tot Barcelona i obrir-lo a la ciutadania amb un concepte transversal del festival, allunyat del concepte d'atraure un públic més específic d'arts escèniques. En aquest sentit, ha presentat una sèrie de espectacles de l'apartat Grec Innovació marcats pel suport de les noves tecnologies, dirigits a una franja jove de públic, i altres que buscaran la complicitat del públic familiar.

Dins de la seva idea de portar el Grec fora de les seves fronteres tradicionals, el director també ha presentat dos espectacles itinerants que es veuran per diferents barris de la ciutat, allunyats de l'àrea de Montjuïc, que ha estat sempre l'eix del festival. Kamuyot, una proposta de la companyia de dansa de l'Institut del Teatre, es veurà per quatre districtes diferents, i L'ànima del bus es desenvoluparà en un autobús urbà que es mourà per Sant Andreu, Sant Martí, Horta-Guinardó i Sants, en què l'actor Jordi Martínez i el músic Pep Pascual protagonitzaran un petit espectacle de teatre i música.

publicat per
foto : Ramon Simó, director del Grec. Marta Perez | EFE
José Carlos Sorribes
www.elperiodico.cat
25 abril de 2012

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...