27 d’abril 2012

Marga Cloquell i Aradia Sánchez protagonitzen el “Concert de Primavera” a la Sala Cabanyes




Es tracta del segon espectacle inclòs en el cicle + Sant Jordi, + Cultura que l’entitat mataronina ha programat aquest mes d’abril

La soprano Marga Cloquell i la pianista Aradia Sánchez de la Blanca Mosquera interpretaran aquest dissabte el “Concert de Primavera” a la Sala Cabanyes, una oportunitat per veure a Mataró una programació musical de primer nivell. Cloquell i Sánchez de la Blanca, totes dues reconegudes intèrprets, oferiran un repertori amb peces de Wolfgang Amadeus Mozart, Gaetano Donizetti, Vicenzo Bellini i Charles Gounod, a més dels compositors catalans Eduard Toldrà, Albert Guinovart i Toni Bujosa.

Es tracta del segon espectacle inclòs en el cicle + Sant Jordi, + Cultura que la Sala ha programat aquest mes d’abril, que es va iniciar diumenge passat amb l’homenatge a Joan Maragall “Si el món ja és tan formós...” i es clourà el dia 29 amb el muntatge de dansa “Els pensaments de Julieta”.

La soprano mallorquina Marga Cloquell va començar els estudis amb Eulàlia Salbanyà i seguidament, a Viena continuà amb Elena Copons i Ruthilde Boesch. Allà es va convertir en membre titular de la formació coral Singverrein, pertanyent al prestigiós Wiener Musikverrein. Posteriorment, seguí la seva formació amb Carmen Bustamante, Alejandro Zabala i Antoni Aragon. Obtingué la titulació al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears de la mà de Josep Ribot, on va ser guardonada amb el premi solista de l’orquestra simfònica del mateix conservatori. Així mateix ha rebut classes de tècnica i repertori de Julia Conwell, Matthias Veit, Manel Cabero, Jorge Robaina, Michelle Wegward i ha participat a classes magistrals d’Enrico Fancini, Amelia Felle, Ileana Cotrubas i Fiorenza Cossotto. Ha col·laborat en diverses ocasions amb el Cor de Cambra Studium, la Capella Mallorquina i l’Orquestra Aula 98 i ha intervingut en actuacions fora de l’estat espanyol com a membre de l’Europa Chor Akademie. També ha participat en produccions operístiques com La Flauta Màgica en el paper de Papagena, i en oratoris com el Gloria d’A. Vivaldi, El Messies de Händel i ha ofert recitals al Cicle Miquel Tortell de Muro, al Cicle Escenes d’Òpera dels Amics de l’Òpera del Teatre Principal, al Cicle d’Orgue Històric de les Balears. Actualment rep classes de tècnica vocal i interpretació de Maria Dolors Aldea, i de repertori de Marta Pujol al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona; i forma part de la Jove Companyia d’Òpera del Conservatori del Liceu.

Per la seva banda, Aradia Sánchez de la Blanca Mosquera, va iniciar la seva formació a l’Escola Municipal de Música de Sant Andreu i continua al Conservatori Municipal de Música de Barcelona estudiant piano i violí. Al 2006, obté la titulació superior a l’Escola Superior de Música de Catalunya, on va continuar cursant un curs de perfeccionament en la interpretació pianística. Des de llavors, ha ampliat la seva formació fent cursos amb diversos formadors de diversos àmbits com la improvisació, la didàctica de l’instrument, pedagogia de la música… a diversos indrets com a Catalunya, Madrid, País Basc, Salzburg i al sud d'Alemanya. Ha actuat en sales com: l’Auditori de Caja Madrid, la sala Mas i Mas, l’Auditori de l’SGAE, sala Oriol Martorell, Teatreneu o la sala Ivanov, entre d'altres, participant en diversos projectes de teatre musical com a pianista així com en altres formacions cambrístiques. Paral·lelament, en l’àmbit pedagògic, ha participat com a ponent en diverses jornades i congressos relacionats amb la didàctica musical. Actualment, és professora de piano a l’Escola Municipal de Música de Mataró i a l’Escola Municipal de Música de El Masnou, on també n’és la coordinadora pedagògica.

Dia: Dissabte, 28 d’abril de 2012
Hora: Dos quarts de deu del vespre (21:30h)
Lloc: Sala Cabanyes (La Riera, 110-120, Mataró)
Preu: 4 euros
Informació i reserva de localitats: 618.77.30.13 (de 18 a 21h)

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...