26 d’abril 2012

L'IMAC celebra el Dia Internacional de la Dansa




Diverses activitats commemoren el 30è aniversari d'aquesta data

Cinema i espectacles de dansa del 26 al 29 d'abril


El 29 d'abril se celebra mundialment el Dia Internacional de la Dansa. El Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO proposà aquesta data per commemorar el naixement de Jean-Georges Noverre, considerat el pare del ballet modern. El manifest d'enguany ha estat redactat pel coreògraf belga Sidi Larbi Cherkaoui.

Mataró celebra, un any més, aquesta data amb un seguit d’activitats del 26 al 29 d’abril.

El dijous 26 d’abril a les 9 del vespre al Teatre Monumental es projectarà la pel·lícula Pina. Un film experimental de Wim Wenders que va revolucionar la relació entre el cinema i la dansa per l’originalitat del seu plantejament. El film està rodat íntegrament en escenaris urbans i naturals de Wuppertal, ciutat alemanya on Pina Bausch va viure i treballar durant 35 anys.

El dissabte 28 d’abril a les 9 del vespre al Teatre Monumental es podrà veure Evangelium. Un espectacle de dansa dirigit per la coreògrafa i directora de la companyia Trànsit Dansa, Maria Rovira on quatre ballarins es reencarnen en quatre dels dotze apòstols per reflexionar sobre la naturalesa humana i el sentiment constant de la destrucció.

Finalment, el diumenge 29 d’abril a les 7 de la tarda a la plaça de la Muralla serà el torn de Ret fi. A ritme de boixets. Un espectacle de dansa al ritme dels boixets de les puntaires creat amb motiu del Dia Internacional de la Dansa a càrrec d’alumnes de dansa de l’Aula de Teatre, amb la coreografia de Reinaldo Ribeiro ballarí de Trànsit Dansa i la composició musical d’Acari Bertran. En la realització d’aquest espectacle hi participen les puntaires de l’Associació de puntaires de Mataró, els Gramanets-Centre Catòlic i les puntaires del Casal de la Gent Gran del Parc.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...