28 d’abril 2012

Traca final pel cicle ‘+Cultura, +Sant Jordi’




El ‘Concert de Primavera’ i l’obra ‘Els pensaments de Julieta’ tanquen el certamen

Aquest cap de setmana acaba el cicle ‘+Cultura, +Sant Jordi’ que ha organitzat, per primera vegada, Sala Cabanyes. El ‘Concert de Primavera’ iniciarà un cap de setmana de cultura. Margarida Cloquell, soprano, i Aradia Sánchez de la Blanca Mosquera, pianista, interpretaran un repertori variat i eclèctic de música clàssica. Diumenge serà el torn de ‘Els Pensaments de Julieta’. ‘eN movimeNt’, la companyia de dansa encarregada de portar-la a l’escenari, vol convertir els estereotips de la protagonista de ‘Romeu i Julieta’ en una història adaptada a la realitat actual. L’espectacle, dirigit per Mercè Grané, a més a més, tancarà el cicle ‘+Cultura, +Sant Jordi’ que ha organitzat Sala Cabanyes per fomentar la cultura al voltant de la Diada.

De Mozart a Guinovart
Cloquell i Sánchez de la Blanca, totes dues reconegudes intèrprets, oferiran un repertori amb peces de Wolfgang Amadeus Mozart, Gaetano Donizetti, Vicenzo Bellini i Charles Gounod, a més dels compositors catalans Eduard Toldrà, Albert Guinovart i Toni Bujosa.

Una Julieta moderna
Al seu torn, sis ballarines escenifiquen ‘Els pensaments de Julieta’. Al ritme de Marlango, Clara Peya, Noa o Philip Glass, Helena de Ramon, Olga Tarrés, Esther Ariño, Clara Gispert, Bàrbara Martín i Cristina Castellà expliquen què li passa pel cap a la protagonista de la millor tragèdia romàntica de Shakespeare. Així és com converteixen la història en un relat nou, actual i particular.

Cicle cultural
Sala Cabanyes ha impulsat enguany el cicle ‘+Cultura, +Sant Jordi’ amb la voluntat d’oferir una programació plural i de qualitat al voltant de la festa de Sant Jordi. El ‘Concert de Primavera’ tindrà lloc dissabte a dos quarts de set, mentre que ‘Els pensaments de Julieta’ tancarà el certamen el proper diumenge 29 d’abril a la mateixa hora.

publicat per
Mireia Biel
www.totmataro.cat
27 abril de 2012 

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...