22 de febrer 2014

La lluita fraternal de Sagarra entra en escena



‘Ocells i llops’, “una obra dura”, com la defineix la seva directora, s’estrena demà al TNC

publicat per
18 de febrer de 2014
Mar Sabé

La lluita fraternal de Josep Maria de Sagarra entra demà en escena. La Sala petita del Teatre Nacional de Catalunya acollirà fins al 6 d'abril 'Ocells i Llops': "Una obra molt dura, que parla de la burgesia catalana en un moment molt convuls", segons explica la seva directora, Lourdes Barba.

De Segarra va escriure aquesta obra entre el 1947 i el 1948, una època de postguerra que queda perfectament reflectida en el text, que explica els últims dies d'una dona vídua, arrelada en una forma de vida del passat, que es troba abocada a situacions que mai s’hagués imaginat protagonitzades pels seus fills.

“Ells no han volgut comprendre, doctor... I han abusat! I de quina manera! El meu pobre cor ja no s’aguanta. El meu marit s’entestà en què jo fos, per a ell i pels meus fills i per tot el món, això que sóc: una nina capritxosa, mimada, fràgil, amb uns pulmons petitets, inútils per a respirar els grans aires de la lluita i de la veritat...”, descriu Josep Maria de Segarra a la seva protagonista, Lucrècia, en aquesta peça teatral.


Carme Conesa en el paper de la Lucècia, la mare, i Roser Tapias, Llorenç González i Jaume Madaula com a fills, juntament amb Nausicaa Bonnín en el paper de jove, es posen a la pell dels personatges d’aquesta obra, que deixa el protagonisme en mans de temes com l’avortament, l’homosexualitat, la corrupció o la prostitució.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...