23 de març 2010

La Passió d´Esparreguera fa la primera funció davant unes 750 persones


www.regio7.cat
8 de març de 2010


Escena en què les peticions del poble condemnen Jesús a mort en presència de Ponç Pilat
R.V.
El teatre de la Passió d'Esparreguera va acollir ahir l'estrena d'una nova temporada en què hi ha previstes fins a nou representacions més que s'acabaran l'1 de maig. L'actuació dels personatges, combinada amb la música de l'orquestra, va fer les delícies dels espectadors

ROGER VIVES
ESPARREGUERA

Esparreguera va viure ahir la primera de les deu representacions de la Passió d'enguany. Unes 750 persones es van aplegar al teatre per presenciar la història del Messies. Els actors van protagonitzar una esplèndida representació, i fruit d'això al final de cada un dels quadres s'enduien un aplaudiment del públic que es va convertir en ovació al final de l'espectacle. La interpretació d'Isaac Serrano, que interpretava Jesús, va ser excel•lent, sobretot en el moment en què estava expirant clavat a la creu.
Per altra banda, espectacular va resultar l'escena final en què Jesús, un cop ressuscitat marxava cap al cel, ja que semblava com si realment estigués levitant. També va estar molt ben aconseguida, per exemple, la pluja que queia damunt l'escenari just després de la crucificació de Jesús. La coordinació dels actors amb l'orquestra de 30 músics i 50 veus que hi ha sota l'escenari va ser total. Enguany hi ha hagut un total de 25 canvis en els personatges, entre aquests el de Simó, que ahir va començar a encarnar Eloi Mestre.
Una de les protagonistes principals és l'esparreguerina Maria Coll, que realitza el paper de Maria Magdalena per quart any consecutiu. Un cop acabada la funció Coll mostrava la seva satisfacció per tal com s'havia desenvolupat la funció: "ha anat molt bé. Sempre hi ha aquella por de principi de temporada abans de l'estrena, però un cop hem arrencat al matí ja ha passat. Després a la tarda, com que és el tros que m'agrada més ja hi he anat més tranquil•la".
Per la seva banda, el president de la Passió d'Esparreguera, Manel Roca, explicava que "la primera representació ha anat molt bé. Com que era l'estrena, sempre estàs una mica neguitós, però tots els canvis aportats han funcionat, així com els animals -cavall, ruc i colom-, que a vegades resulten complicats en la primera actuació".
Quant a l'assistència de públic, Roca afirmava que "el primer dia ha superat les expectatives", però també remarcava que de cara a properes funcions "tenim dies fluixos i d'altres en canvi molt plens. Nosaltres preveiem una temporada difícil. El segon dia de funció, per exemple, està en la línia de la temporada passada i no hem venut gaires entrades, però esperem que durant la setmana la gent s'animi. En canvi, el tercer dia el tenim pràcticament ple".
La propera funció de la Passió d'Esparreguera serà diumenge vinent amb el mateix horari que ahir: de les 10.15 a les 12.30 i des de les 15.30 fins a les 18.00.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...