06 de març 2010

Ollé inicia la programació de 'Rambleros' amb l'espectacle 'Rebels amb causa'

www.lamalla.cat
1 de març de 2010


L'obra sotmet a un judici peculiar Cercas, Riba o Pavlovsky
LAMALLA.CAT

L'espectacle 'Rebels amb causa', dirigit per Joan Ollé, porta a la Carpa de Rambleros -davant el Portal de Santa Madrona- la Barcelona més inquieta dels anys setanta, a través de testimonis que van viure l'època. En l'espectacle, Javier Cercas, Pau Riba, Nazario o Ángel Pavlovsky, entre d'altres, són sotmesos a un judici peculiar, del qual és jutgessa l'actriu Montserrat Carulla. Aquesta és la primera activitat de 'Rambleros', un seguit d'activitats, espectacles, debats i exposicions sobre la història més contemporània d'aquesta singular avinguda, que tindrà lloc fins al 28 de març.
Enllaços

Web oficial de 'Rambleros'
'Rebels amb causa' és “un espectacle de paraules i música que roba a la justícia una mica de la seva teatralitat", explica el director teatral Joan Ollé, encarregat del muntatge que fins al 28 de març ocuparà quasi totes les nits la carpa de 'Rambleros', situada a la Rambla, davant del Portal de Santa Madrona.

En aquesta mena de judici a la moguda que hi va haver a la ciutat als anys setanta, la veterana actriu Montserrat Carulla és la jutgessa. "Va ser una explosió, unes ganes de cridar, un sentit anàrquic de prendre's la vida", diu Carulla sobre aquell moment que vol recuperar i reivindicar 'Rambleros'.

Per conèixer a fons aquella escena sense nom, Joan Ollé va demanar a diversos escriptors, artistes i personatges que van viure l'efervescència de la Rambla més lliure que escrivissin uns textos, que després s'ha encarregat d'adaptar per donar forma a 'Rebels amb causa'. Entre aquests hi ha Javier Cercas, Jordi Coca, Pau Riba, Nazario, Ramón de España, Màrius Serra, Jordi Petit o Ángel Pavlovsky.

Toti Soler s'encarrega de posar la banda sonora al muntatge, que també compta amb la veu de la jove Sílvia Pérez Cruz. A banda de la música i els textos, el muntatge també inclou la projecció d'imatges de l'època que ajudaran també a contextualitzar aquells anys. "Hem volgut que hi hagués una voluntat pedagògica, en el bon sentit de la paraula", diu Ollé.

La reivindicació de la Barcelona més creativa
Una gran carpa amb capacitat per a 400 persones s'ha instal•lat a la rambla de Santa Mònica per veure desfilar de nou grans noms que han contribuït a crear una part del caràcter i la creativitat de Barcelona, com ara els germans Poltrona, Oriol Tramvia, Pau Riba, Ángel Pavlosvsky, Jaume Sisa o Pep Bou.

La carpa, que esta oberta cada dia de 10.00h a 24.00h, és el centre neuràlgic del programa d'activitats 'Rambleros', que aplega exposicions, debats i taules rodones, així com activitats infantils, musicals i literàries.

"No és una operació nostàlgica, sinó la reivindicació de l'esperit obert de Barcelona", ha defensat el programador del projecte, Joan Estrada, ja que l'objectiu és valoritzar aquella època i la singular avinguda barcelonina.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...