23 de novembre 2013

'Una jornada particular’ duel interpretatiu a la Sala d'Argentona




publicat per
22 de novembre de 2013

La companyia valenciana La Pavana presenta aquest emotiu muntatge basat en la popular pel·lícula d'Ettore Scola amb Marcelo Mastroianni i Sofia Loren
               
Una jornada particular és una obra sòbria, d’aparent senzillesa i economia de recursos, però que desborda emotivitat. El seu argument és conegut, ja que es basa en la popular pel·lícula d’Ettore Scola protagonitzada per un duet memorable, Marcelo Mastroianni i Sofia Loren.

La companyia valenciana La Pavana trasllada l’acció a l’Espanya de la primera postguerra, però la base segueix sent la mateixa: un locutor de ràdio a punt de ser deportat per la seva homosexualitat coneix la seva veïna, una esposa abnegada d’una família falangista exemplar. La trobada té lloc durant el día en què Heinrich Himmler, un dels jerarques més importants del règim Nazi, visita Madrid. Tota la família va a veure la desfilada excepte la mare, Antonieta, que es queda fent tasques domèstiques a casa. Serà llavors quan coneixerà en Gabriel, i establiran una relació ben particular que deixarà una forta empremta en els dos personatges.

Rafael Catalatayud i Victoria Salvador compleixen amb el difícil repte d’intentar fer oblidar Mastroianni i Loren, amb dues interpretacions que han estat molt aplaudides per la crítica especialitzada. L’obra està dirigida per Rafael Calatayud, basada en una adaptació al castellà del text a càrrec de Rodolf Sirera. L’obra es podrà veure aquest dissabte a les 9 de la nit a la Sala Argentona.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...