28 de novembre 2013

UN CRIST EN BLANC I NEGRE PROTAGONITZA EL NOU CARTELL DE LA PASSIÓ D´OLESA, OBRA DE PERICO PASTOR




publicat per
23 de novembre de 2013
foto : Cartell de la temporada 2014 de la Passió d´Olesa, amb el seu autor, Perico Pastor.

Una imatge “esqüeta, concisa i contundent”, en blanc i negre, i amb el bust de crist com a protagonista, un ecce homo amb una corona d'espines d'on ragen gotes de sang, que ben bé esdevenen llàgrimes. Aquesta és l'essència del cartell de la temporada 2014 de La Passió d'Olesa, obra del reconegut artista Perico Pastor, que ahir el va presentar en societat en un acte al qual hi van assistir una cinquantena de persones.

Com és habitual, setmanes abans de les festes de Nadal, La Passió desvetlla una de les incògnites de la temporada: com serà el cartell que representarà el drama sacre durant les setmanes de representació. L'autor ja s'havia anunciat, però faltava descobrir què hauria triat l'artista com a elements per conformar la seva obra. Les expectatives eren grans, ja que Perico Pastor ha il·lustrat edicions de la Bíblia.

Durant l'acte de presentació del Cartell, ahir a l'Espai Clar de La Passió, la presidenta de l'entitat, Montse Font, va destacar la trajectòria artística de Perico Pastor. D'ell va explicar que de ben jove va decidir emigrar als Estats Units, concretament a Nova York, on s'hi va estar 12 anys. Va fer il.lustracions per The New York Times, per exemple, i exposicions arreu, tant a Catalunya com a diferents indrets del món. Per aquesta raó Montse Font li va voler agrair ahir la seva gran predisposició a ser l'autor del cartell de La Passió de la temporada 2014.

L'autor del cartell de la temporada 2012, Pep Montoya, també va ser ahir a l'acte, i va ser, de fet, l'encarregat de presentar l'obra de Perico Pastor. Montoya va remarcar que Perico Pastor “és un dels pintors, il.lustradors, dibuixants i divulgadors de més pes del país”, i a la vegada, és “una persona propera, amable i receptora, oberta al diàleg”, humanitat que, va assegurar, es manifesta en la seva obra. De l'artista també va destacar el seu “amor per les tècniques fluïdes i no complexes, la qual cosa no vol dir que siguin senzilles”. Pep Montoya va aprofitar també per recordar l'olesà Josep Capmany, que va morir aquest estiu passat, amb qui va tenir una estreta relació al voltant de l'art.

Per la seva banda, l'autor del cartell, Perico Pastor, va assegurar estar “encantat” d'haver pogut col.laborar amb una entitat com La Passió. Pastor va explicar que ha il·lustrat la Bíblia en tres ocasions, feina que li va comportar haver-la de llegir, i aquest fet, juntament amb la seva infància nacional-catòlica, va dir, han fet que conegui molt bé la història de La Passió. El que ha intentat és defugir de buscar il·lustracions antigues o clàssiques, i apostar per una imatge senzilla, “concisa i contundent”. A més, l'ha volgut fer en blanc i negre, en contrapartida al cartell de l'any passat, d'Albert Gonzalo, “tot un mestre del color i amic personal”.

El cartell va agradar i impactar la cinquantena de persones presents a l'acte. La presidenta de la Passió d'Olesa, Montse Font, també es va mostrar molt satisfeta per la reacció del públic al cartell de la temporada 2014, que els socis de la Passió rebran en format postal de Nadal properament, amb un text escollit pel propi Perico Pastor.

Font: Departament de Comunicació de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...