23 de novembre 2013

Tricicle i Eòlia presenten uns 'Pastorets' molt dimoniets al Poliorama


      
Publicat per
Teatralnet
19 de novembre de 2013

Aquesta nova versió del clàssic de Nadal que porta per títol Els Pastorets. La hibernació de l'hivern, en realitat, hauria de dir-se Els Demoniets ja que els Pastorets gairebé hi tenen uns papers secundaris. Els autèntics protagonistes de la història són Satanàs i Llucifer, uns dimonis que viuen tranquil•lament a un món on són els amos i on, de cop, la seva vida es veu interrompuda per l'arribada d'El Salvador. El seu objectiu per mantenir-se protagonistes de la història, serà desfer-se d'aquesta amenaça.

Així, quan entreu al Poliorama heu d'oblidar Els Pastorets que haureu vist, sens dubte, en algun moment de la vostra vida, sigui quin sigui l'autor. Estem davant d'una nova versió inexistent fins ara, ideada per Tricicle i l'Escola de Teatre Eòlia. És nova, moderna, sorprenent, gamberra, per a nens, joves i grans, amb tot l'esperit del Tricicle remenant un argument més que conegut fins regirar-lo de dalt a baix per convertir en una obra creada (o recreada) amb una única missió: abduir l'espectador des del primer segon. Serà una Vida de Brian, un Spamalot, una explosió d'energia emanant de 12 actors que s'han de deixar la pell a l'escenari per poder revolucionar la imaginació de l'espectador... O ves a saber què!

SOBRE I+D

La Plataforma I+D d'Eòlia funciona a l'escola com a sala d'exhibició del treball dels alumnes. Però no es una sala de explotació comercial normal. És un espai d'acollida, presentació i creació de nous projectes vinculats a l'estructura d'Eòlia i als seu entorn de col•laboradors. Aquesta aventura il•lusionant, aquest projecte pedagògic, on els estudiants creen a partir de zero, és el lloc d'on han sortit aquests Pastorets.

Els alumnes creadors han reescrit Els Pastorets partint de zero i a la seva manera per donar-li un ritme i un llenguatge actual, han modificat personatges, n'han afegit de nous, han fet canvis d'època o salts en el temps quan ho ha exigit el guió... En definitiva, han fet un text nou.

"Partir de zero vol dir conèixer el món del teatre que es fa un dia sí i un altre també. Vol dir comprendre la feina diària de l'actor, el saber estar cada dia al mateix nivell. Vol dir participar en tots els processos que comporta fer una obra de teatre: regidoria, producció, actuació... Partir de zero és convidar al departament d'escenografia i vestuari de l'Institut del Teatre per que es prenguin aquest projecte com seu, que siguin ells qui dissenyin els decorats i els figurins i qui s'encarreguin de fer la feina diària de manteniment. I vol dir que tothom coneixerà totes les facetes del teatre, que el protagonista d'un dia serà el que aguanta la llança de l'altre, que tothom serà l'actor principal d'un projecte que ha de ser de tots", expliquen.

L'aventura I+D aglutina gairebé a uns 40 estudiants que posaran en pràctica, en un marc professional, els coneixements adquirits a les seves escoles. Una aventura que va començar a gestar-se el passat juny i que acabarà amb l'última representació al Poliorama el 6 de Gener del 2014.

I QUE FA AQUÍ EL TRICICLE?

El Tricicle, com a companyia vinculada a l'Escola Eòlia, ha col•laborat en impulsar l'idea i acompanyar-la en totes les seves etapes. Tota la feina ha estat supervisada pel Tricicle fins que el resultat final s'ha adaptat als estàndards de qualitat als que ens ha acostumat aquesta companyia.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...