28 de gener 2015

Monts, faula musical del Pirineu



publicat per

Comediants i orquestrina Trama
Espectacle guanyador de la Beca Innovació en Cultura Popular 2014
1 de febrer, a les 18.00 h
Teatre Municipal de Girona
Català

Monts és una faula musical sobre el Pirineu que arrenca amb la llegenda de la nimfa Pyrene i de com es va formar la serralada fins a desembocar en un viatge per les quatre estacions de l'any a muntanya. Els encarregats de posar en escena aquest muntatge escènico-musical són els històrics Comediants i els set joves músics de la Cerdanya i l'Alt Urgell integrants de l'Orquestrina Trama. Els protagonistes absoluts seran el Pirineu, la seva gent i les seves tradicions. I els ingredients, les músiques tradicionals de muntanya, poesies de Jacint Verdaguer i Joan Maragall, les llegendes de tradició oral i les festes que han perdurat al llarg dels segles, recollides al Costumari de Joan Amades.

Comediants: Jin Hua Kuanm i Jaume Bernadet.
Orquestrina Trama: Ivan Caro: gralla i flautes / Núria Llobet: violí / Ivan Garriga: violí / Arnau Oliols: percussió / Marc Figuerola: contrabaix i guitarra. Laura Yàñez: acordió diatònic / Liv Hallum: acordió diatònic.
Idea, guió, textos i direcció: Jaume Bernadet.
Composició, arranjaments i direcció musical: Ferran Martínez.
Producció artística: Jim Hua Kuan.
Coreografia: Montse Colomé
Direcció d'art: Nona Umbert
Maquinista i figuració: Ulf Hallum
Disseny, so i llums: Jordi Rotés

Coordinació projecte: Paca Sola

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...