30 de gener 2015

Els 8 pastorets imprescindibles de Catalunya



publicat per

L'espectacle per excel·lència del Nadal es representa a diferents pobles i ciutats catalanes. N'hem recollit els més destacats

Els pastorets de Calaf
Els pastorets de Calaf. Ajuntament de Calaf.
REDACCIÓ Ara que ens trobem en època des festes de Nadal, i arreu de Catalunya es representen els Pastorets, l'espectacle tradicionals d'aquestes dates, us deixem un recull amb vuit propostes que mereixen ser vistes:

1.Els Pastorets o l'Esdeveniment de l'Infant Jesús de Calaf.
Moltes són les persones que tots els anys treballen per fer possible que els Pastorets de Calaf tornin a fer sentir amb la mateixa il·lusió el Nadal de 1925 quan es representaren per primer cop en la ciutat.
Les dates són des de el dia de Nadal fins a finals de gener.
Lloc: Casal de Calaf - Ctra. Llarga, 11

2.Els Pastorets de l'Ametlla de Merola
La Flor de Nadal
Els crits de Guerra retronen entre les abismes. Les profecies dels més savis s´estan realitzant i una arribada llampegant ha remogut a les bèsties, afamades de mal. Les revoltes progressen en la gatzara dels mercats, mentre aixequen castells, aquells que busquen la glòria en heròiques batalles.
Les dates són des de els últims dies de desembre fins l'última setmana de gener.
Lloc: Teatre Esplai - Plaça del Teatre, s/n - L'Ametlla de Merola

3.Els Pastorets Principals de Valls
Els Pastorets Principals de Valls són una de les tradicions del Nadal vallenc. Un espectacle adreçat a públic familiar, però pensat perquè tothom pugui gaudir. Els pastorets principals, en Garrafó i en Fredolic, amb les seves mullers, la Mariana i la Sulina, condueixen tota la història entre escenes bíbliques i d'altres de còmiques.
les dates són des de finals de desembre fins els primers dies de gener.
Lloc: Teatre Principal de Valls - C/Jaume Huguet, nº10 - Valls (Alt Camp)

4.Els Pastorets de Manresa
Els Pastorets són i han estat una tradició que ha identificat a la ciutat manresana. Actualment ja han passat a formar part del patrimoni cultural, i esdevenen una referència obligada de les festes nadalenques des de fa més de cent anys.
Les dates comencen des de finals de desembre fins a principis de gener.
Lloc: Sala Els Carlins - Sabateria, 3

5.Els Pastorets de Mataró
L'Estel de Natzaret
Els Pastorets de Mataró és un espectacle musical de gran format en el que intervenen més de tres-centes persones. És una peça única que conserva l´esperit dels inicis del S. XX però amb l'energia i el ritme que el fa vigent el S. XXI.
Les dates són des de mitjans de desembre fins a mitjans de gener.
Lloc: Sala Cabañes - La Riera, 110-120 - Mataró (Maresme)

6.Els Pastorets de Girona
Els Pastorets de Girona s'han adequat a través dels temps. Actualment composen d'un espectacle musical i familiar, amb més d'un centenar d'actors. I cada any varia l'estructura i el contingut per brindar renovats al·licients als espectadors, que es troben amb ambients nous i diferents.
Les dates són de finals de desembre fins els primers dies de gener.
Lloc: Teatre Municipal - Plaça del Vi, 1

7.Els Pastorets de la Joventut de La Faràndula – Sabadell
La Joventut de la Faràndula, presenten un any més Els Pastorets de Josep Maria Folch i Torres. Una exhibició de gran format i dimensions, que representen de forma ininterrompuda des de 1947, convertint-se en un de les escenificacions més espectaculars de Catalunya.
Les dates són des de mitjans de desembre fins a mitjans de gener.
Lloc: Teatre Municipal La Faràndula - Alfons XIII, 38

8.Centre Parroquial Sant Vicenç de Sarrià
L'Estel de Natzaret
L'Estel de Natzaret de Sarrià s'ha interpretat des de l'any 1907 sense interrupcions des de fa mes d'un centenar d'anys (només deixant de representar durant els tres anys de la guerra civil).
les dates de representació són des de finals de desembre fins a mitjans de gener.

Lloc: Teatre de Sarrià - Pare Miquel de Sarrià, 8 - Barcelona (Barcelonès)

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...