22 d’abril 2013

Encanten i deixen petit Can Gassol




Èxit de la companyia maresmenca Divinas amb 'Enchanté!'

publicat per
16 abril de 2013
Comas Soler

Dos anys, cinc mesos i setze dies després de la seva inauguració com a centre de creació d'arts escèniques, un espectacle presentat a Can Gassol ha esgotat per primera vegada totes les entrades i ha deixat gent a fora. Aquesta gesta la van aconseguir diumenge passat Carla Móra, Marta Móra i Irene Ruiz, les components de Divinas, amb el muntatge titulat 'Enchanté!'.

Des que es va formar, l'any 2007, aquest trio artístic vinculat a Arenys de Mar s'ha especialitzat en espectacles evocadors de la música de la primera meitat del segle XX. 'Enchanté!', que és ja la seva tercera proposta, situa l'acció a cavall de Berlín i París. L'ascens de Hitler al poder fa que tres actrius de cabaret hagin de fugir de la ciutat alemanya i mirar de guanyar-se la vida a la capital de França lluint el seu art al petit Café Enchanté, suposat punt de trobada d'artistes, bohemis i intel·lectuals. Els bombardeigs i la posterior ocupació per part de les tropes nazis posarà també un infeliç final a la seva aventura parisenca.

Humor i emoció combinats
A partir d'un bon suport musical executat en directe a base de piano i clarinet, les tres protagonistes hi interpreten dinou temes en anglès, francès i alemany amb una singular destresa en matèria de cant i de ball. Tot plegat, i el punt de picantor que hi afegeixen convenientment caracteritzades, recrea l'ambient d'un antre "burlesque" i decadent que a base de tonades i de coreografies representatives de l'època satiritza la ideologia i els dirigents del Tercer Reich.

Amb molts pocs elements escenogràfics, un vestuari cuidat i versàtil i una notable habilitat per comunicar amb el públic, el trio de Divinas compon un espectacle variat, perspicaç i divertit. Principalment quan es recolzen en la música i el ball, situacions que dominen. Per contra, la mica d'estructura argumental podria donar més de si, perquè queden un xic desdibuixades les seqüències en què "fan teatre". Bo i així, tal com afirmen elles mateixes, 'Enchanté!' és un cant a la vida, amb ingredients oportuns de farsa i d'emoció. I sobretot un èxit ben merescut.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...