29 d’abril 2013

El circ renovador de Circa obrirà el Grec 2013




publicat per
24 abril de 2013

Un espectacle de circ amb música de Xostakóvitx? És la proposta d’una companyia especialment estimada a la nostra ciutat, Circa, que obrirà el Festival al Teatre Grec els dies 1 i 2 de juliol amb “Opus”. Els australians, capaços de les més belles acrobàcies, exploraran el llenguatge del circ al so dels Quartets de corda del compositor rus, interpretats en viu per la formació Quatuor Debussy.

Però aquest és només un dels espectacles del Grec 2013 que s’han donat a conèixer en el primer avançament de la programació del Festival, que se celebra entre els dies 1 i 31 de juliol. Entre les novetats anunciades, destaca la creació d’un cicle dedicat específicament al públic familiar que, amb el nom de “MiniGrec”, programa tretze muntatges repartits entre set teatres de la ciutat, entre ells “El petit Dalí” o “Perduts a la Viquipèdia”.
Veurem al Teatre Grec un muntatge coral protagonitzat per un centenar de barcelonines anònimes (“100Femmes”; 19 de juliol); viatjarem al món íntim de Margueritte Yourcenar de la mà de Marc Rosich i Josep M. Pou a “Fuegos” (del 26 al 28 de juliol), assistirem a una experiència de treball compartit entre centres teatrals de tres ciutats europees (“Utopies”; 9 de juliol).

La programació de dansa tornarà a portar a la ciutat un dels coreògrafs internacionals més aplaudits  pel públic barceloní: Sidi Larbi Cherkaoui, que, amb “Puz/zle” (Teatre Grec; 15 i 16 de juliol) ens parla, ballant, de la bellesa de la mescla. Per la seva banda, els catalans Mudit Grau i Ramón Giménez exploraran mitjançant la coreografia el món dels sentiments amb “L’ADN de l’ànima” (Teatre Grec, 6 i 7 de juliol).

En l’apartat musical, la Banda Municipal de Barcelona comptarà amb la complicitat de l’actriu Lloll Bertran en un concert diferent titulat “Bandalismes” (Teatre Grec, 12 de juliol). Però al festival també hi haurà músics com Diego “El Cigala” (Teatre Grec; 10 de juliol); Jorge Pardo (Teatre Grec; 22 de juliol), Kiko Veneno (Teatre Grec; 31 de juliol); Buika (Teatre Grec; 21 de juliol) o Wynton Marsalis i The Jazz at Lincoln Center Orchestra (Teatre Grec; 17 de juliol), que celebra el seu 25 aniversari. La música en català estarà representada pels Blaumut (Teatre Grec; 30 de juliol) i els Ja t’ho diré (Teatre Grec; 3 de juliol), que tornen puntualment als escenaris i organitzen un concert a Barcelona.

El Grec 2013 inclourà també activitats dedicades a professionals de l’escena, entre elles l’International Performing Arts Meeting, destinat a projectar internacionalment la creació escènica catalana; d’altres de caràcter pedagògic com l’Obrador d’estiu de la Sala Beckett, que se celebra a la nova seu del Poblenou i que enguany té la ràbia com a tema; i activitats adreçades directament a l’espectador, com ara “Taller de l’espectador”, un taller dedicat a la formació del públic, a més de l’activitat “Explica dansa”, a càrrec del coreògraf Toni Jodar.

Recordeu que, a partir del dia 2 de maig, ja podeu comprar les entrades per els espectacles del Teatre Grec mitjançant el web i a les oficines de Tiquet de Rambles del Palau de la Virreina. La programació completa del festival es presentarà a finals del mes de maig, moment en què es posaran a la venda la resta d’entrades.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...